Sanacija splitskog odlagališta otpada Karepovac prekinut će se 5. svibnja te ponovno nastaviti najesen.

Galerija Smrad na Karepovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Smrad na Karepovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Smrad na Karepovcu (Foto: Dnevnik.hr) +2 Odgovornost zbog sanacije Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Objavio je to Ured grada Splita uz objašnjenje kako će se "prebacivanje otpada s istočne strane deponija, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponija zaustaviti i nastaviti najesen s padom temperatura, budući da je to najružniji dio sanacije uslijed kojeg nastaju neugodni mirisi."

Vezani članci Ilustracija Popunjava se famozni trio: Vrtić objavio natječaj za radno mjesto za jednu neobičnu profesiju Odgovornost zbog sanacije Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nova faza slučaja Karepovac: Objavljuju se svi dokumenti, stiže i nova mjerna postaja

"Unatoč dužem kišnom periodu u proteklom razdoblju te prekidima radova za vrijeme blagdana, na odlagalištu Karepovac od početka sanacije 22. studenog prošle godine do danas prebačeno je oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70 posto od planiranog prema Projektu. Karepovac se sanira u smjenskom produženom radu svaki dan i tako će biti sve do 5. svibnja.

Osim prebacivanja otpada kontinuirano se provode mjere za kontrolu neugodnih mirisa, dnevno prekrivanje inertnim materijalom te uporaba sredstva za redukciju mirisa.

Od početka radova nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Izvođači na samom gradilištu također kontinuirano mjere vrijednosti plinova i niti u jednom trenutku nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom", poručuju iz Grada Splita.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju