Sanacija splitskog odlagališta otpada Karepovac prekinut će se 5. svibnja te ponovno nastaviti najesen.

Galerija


Objavio je to Ured grada Splita uz objašnjenje kako će se "prebacivanje otpada s istočne strane deponija, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponija zaustaviti i nastaviti najesen s padom temperatura, budući da je to najružniji dio sanacije uslijed kojeg nastaju neugodni mirisi."

Vezani članci Policija, Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Pljačka u Kaštel Sućurcu: Upao u trgovinu i zaposlenici zaprijetio satarom Vandali u Splitu obojili oči na spomeniku Franji Tuđmanu u crveno (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Crvene oči Franje Tuđmana: Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku u Splitu na meti vandala

"Unatoč dužem kišnom periodu u proteklom razdoblju te prekidima radova za vrijeme blagdana, na odlagalištu Karepovac od početka sanacije 22. studenog prošle godine do danas prebačeno je oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70 posto od planiranog prema Projektu. Karepovac se sanira u smjenskom produženom radu svaki dan i tako će biti sve do 5. svibnja.

Osim prebacivanja otpada kontinuirano se provode mjere za kontrolu neugodnih mirisa, dnevno prekrivanje inertnim materijalom te uporaba sredstva za redukciju mirisa.

Od početka radova nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Izvođači na samom gradilištu također kontinuirano mjere vrijednosti plinova i niti u jednom trenutku nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom", poručuju iz Grada Splita.