U skidanju dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru sudjelovalo je i šest policajaca koji su u utorak, iz tog razloga, suspendirani, a jedan je zadržan na policiji te potom prebačen u državno odvjetništvo.


Kako nam je službeno potvrdio glasnogovornik PU vukovarsko srijemske, šest vukovarskih policajaca suspendirano je zbog sudjelovanja u skidanju dvojezične ploče s Centra za socijalnu skrb u Vukovaru.

>> 'Skidanje dvojezičnih ploča pogrešan je način pomoći Vukovaru'

Vezani članci Duje Plećaš Hrabri i nesebični policajci: Jedan od pokušaja samoubojstva spasio utopljenika iz hladne Neretve, drugi pronašao psa za kojim je tragao i HGSS Slika nije dostupna 'Obustavljamo izmjene Statuta Vukovara ocijenimo li ih neustavnim ili nezakonitim'

Jedan od njih, Igor Gilja, preuzeo je odgovornost na sebe te je protiv njega podignuta kaznena prijava nakon čega je prebačen u državno odvjetništvo. Navodno se radi o sinu poginulog branitelja pa su se braniteljske udruge podigle na noge smatrajući kako je sramota da se dijete poginulog branitelja cijelu noć drži u policiji.

Pred policijom se sada okupio veći broj ljudi koji traže puštanje pritvorenog policajca. Blokirali su prometnicu oko policijske uprave, a na teren je izašl ai interventna polcija u punoj opremi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook