Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijest HAK-a

Zbog prometne nesreće prekinut promet Jadranskom magistralom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prometne nesreće prekinut je promet dionicom Jadranske magistrale (D 8) Zaton Doli-Bistrina, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) te vozače poziva na strpljenje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste A 1, između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Zbog urušavanja mosta za sav promet zatvorena je županijska cesta Ladimirevci-Satnica (kraj Valpova), a zbog klizišta, zabrana je za teretni promet na cesti D 34 Daruvar-Maslenjača.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Slika nije dostupna OBAVIJEST HAK-A Vozači, oprez! Na glavnim državnim autocestama zastoji, magla, radovi, prometne nesreće

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac-Staševica. Obilazak je: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče. Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet. Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Do daljnjega za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac. Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice. Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Besplatna provjera vozila do 12. lipnja

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence. Na graničnim prijelazima nema čekanja. GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Trajekti plove prema redu plovidbe, priopćio je HAK.

Poziva vozače da u sklopu preventivno-sigurnosne akcije 'Dani tehničke ispravnosti vozila', do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj. HAK podsjeća da su tehnički ispravna vozila ključni čimbenik sigurnosti cestovnog prometa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene