Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje u tijeku

Zbog požara u Saborskom zatvorena pruga Zagreb - Split, planulo i kod Vodica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Između željezničkih postaja Ličke Jesenice i Javornika, u mjestu Saborsko, oko 13 sati buknuo je požar.

Gorjela je suha trava i nisko raslinje, a požar su gasili vatrogasci dobrovonjnih vatrogasnih društava iz okolice i JVP Ogulin, izvijestila je PU karlovačka.

Pročitajte i ovo Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici Veliki požar u Kini Planuli električni bicikli VIDEO Plamen progutao stambenu zgradu u Kini: Poginulo 15 ljudi, više od 40 ozlijeđeno

>> Požar uništio stabla šljive na 1,5 hektara

Vatrogascima je dodatan problem stvarao nepristupačni teren. Zbog požara trave i niskog raslinja u Ličkoj Jasenici kod Saborskog, od 13,08 sati zatvorena je za promet magistralna pruga Zagreb – Split.

Požar je službeno ugašen u 17 sati i 30 minuta, a već oko 15 sati bio je potpuno pod nadzorom vatrogasaca te smo uspjeli sigurno provesti vlakove koji su čekali, tako da kašnjenja nisu bila dulja od 15 minuta, rekla je Tomurad-Sušac, glasnogovornica HŽ-a.
 

Ugašen je požar na području Smokovića u Zadarskoj županiji, a lokaliziran je požar na brdu Mrdakovica kod Vodica, u kojemu je opožareno pet hektara trave, niskog raslinja i smreke, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara u Vodičkome zaleđu sudjelovale su zemaljske vatrogasne snage s ukupno 46 vatrogasaca i 15 vozila, a požar su iz zraka gasila dva canadaira.

Požar otvorenog prostora na području Trilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje gasi 38 vatrogasaca sa osam vozila. Požar su iz zraka gasila dva canadaira i dva air tractora, a opožarena je trava i nisko raslinje. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene