Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog požara evakuirano stanovništvo iz Jasenova pokraj Šibenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Jasenova kod Žaborića evakuirano je stanovništvo zbog požara koji ugrožava naselje. Snažan vjetar proširio je požar na veliku površinu između Vrpolja, Donjeg Polja, Jadrtovca pa sve do najugroženijeg šireg područja Žaborića.

Zbog požara u Jasenovu u blizini Žaborića pokraj Šibenika počela je evakuacija stanovništva s ugrožena područja, izvijestio je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Šibeniku Milovan Kević. 

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv

Prihvat evakuiranog stanovništva organiziran je u Centru za odgoj i obrazovanje 'Šubićevac' u Šibeniku. 

>> Na šibenskom području planulo nekoliko požara

Osim u Jasenovu danas je od 12 do 13,40 sati požar izbio i na području Vrpolja, Jadrtovca, Grebaštice i Bašelovića zbog čega je šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić hitno sazvala sjednicu Zapovjedništva za zaštitu i spašavanje na području grada Šibenika.

Zbog požara za promet je trenutačno zatvorena i dionica Jadranske magistrale pokraj Jasenova.

U gašenju sudjeluje oko 170 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca s 55 vozila, a pomažu im i četiri kanadera.

Gašenje otežava jak vjetar i nepristupačan teren.

Zbog požara bez struje su ostali stanovnici Donjeg Polja, Boraje, Vrpolja, Jadrtovca, Žaborića, Jasenova, Grebaštice te s područja Primoštena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene