Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog požara evakuiran dio stanovnika sela Drinovci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na području Miljevaca najvećim je dijelom pod nadzorom gasitelja i prekinuta je evakuacija stanovništva, izjavio je vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražen Slavica.

Dojavu o požaru šibenski vatrogasci zaprimili su u 18,10 sati. Vatra se nošena jakom burom brzo širila i približila se nekim kućama pa je dio stanovništva sela Drinovci bio evakuiran. U gašenju požara sudjelovala su tri kanadera, profesionalni vatrogasci, dobrovoljna vatrogasna društva iz cijele Županije i mještani Miljevaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje na velebitskom požarištu povoljnije Slika nije dostupna Požari u Zemuniku Donjem i na Velebitu

Vatrogasni operativni centar Šibensko-kninske županije večeras je zaprimio dojavu o još jednom požaru, i to u kanjonu rijeke Čikole. S obzirom da je dio šibenskih vatrogasnih snaga angažiran i u gašenju požara na splitskom području te na planini Svilaji a budući da vatra u kanjonu Čikole ne ugrožava nijedno naselje za sada se taj požar neće gasiti, izjavio je Slavica.

Podsjetimo, požar koji je u 18,10 sati izbio na području Miljevaca ubrzano se širi zbog jake bure, vatra se približila i kućama, pa je dio stanovništva sela Drinovci evakuiran

U gašenju požara sudjeluju 3 kanadera, sve raspoložive vatrogasne snage Šibenika i Drniša, a u gašenje su se uključili i stanovnici miljevačkih sela, rekao je vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražena Slavice.

Slavica ističe kako je uspostavljena linija obrane od vatre i nada se da bi požar uskoro mogao biti stavljen pod nadzor.

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija obišao je požarom zahvaćeno područje te izjavio kako će, ukoliko bude trebalo, biti evakuirani svi stanovnici vatrom najugroženijih sela Drinovaca i Šritovaca - njih oko 300.

U Vatrogasnom operativnom centru Šibensko-kninske županije doznaje se da je dojava o požaru u Pakovu Selu koja je zaprimljena u 18,20 minuta bila pogrešna. Naime, zbog velike količine dima koji je dolazio s miljevačkog područja, žitelji Pakova Sela mislili su da je požar izbio u njihovu selu.

Dim, snažan miris paljevine i pepeo nošen jakom burom doprli su i do Šibenika, pa je u jednom trenutku cijeli grad prekrio gusti dim. 


Požari na Pagu, Viru , Velebitu, Miljevcima i Dicmu

Na otocima Viru i Pagu danas su iza 16 sati izbili požari koje gase vatrogasci uz pomoć kanadera.

Požar na Viru dojavljen je u 16,10 sati i nepristupačnim se terenom širi potpomognut burom.

Gasiteljima iz DVDa i JVP-a Zadar u pomoć je upućen kanader i gasitelji iz zadarskog DIP-a, a požar je zahvatio suhu travu i nisko raslinje.

U 16,20 sati dojavljen je požar u blizini kampa Šimuni na Pagu. Tijekom poslijepodneva pripadnici JVP stavili su ga pod nadzor, a gasiteljima iz DVD-a Povljana i Pag pomogao je kanader. Taj je požar zahvatio gustu borovu šumu i na trenutke se približio autokampu.

U 18,10 sati izbio je požar na području Miljevaca, a desetak minuta kasnije i u Pakovu Selu - za sada nije poznato koliku je površinu zahvatila vatra, a na požarišta su upućene sve raspoložive vatrogasne snage Šibensko-kninske županije.

Oko 18,30 sati lokaliziran je manji požar koji je u 18 sati izbio kod vojarne u Brodarici kod Šibenika.

Još je uvijek aktualan požar na Velebitu, na predjelu Veliko Rujno uz Nacionalni park Paklenica, a jutros je došlo do promjene gasitelja kada su helikopterom prebačene snage iz zadarskog JVP-a i DIP-a te NOS-a, a pridružio im se i kanader.
Požar je u najvećem dijelu ugašen, ali još gore naslage suhog lišća posebice na lokaciji Suha Draga na Velebitu. Vrlo jaka bura, koja je povremeno i orkanska, onemogućava napore gasitelja da u cijelosti uspostave nadzor nad ovim požarištem, a takvo će stanje, kako se doznaje u Operativnoj službi Javne vatrogasne postrojbe u Zadru, najvjerojatnije ostati i tijekom noći. Gasitelji ostaju na terenu. ader pomaže i gasiteljima požara na planini Svilaja, kao i na brdu
Biluš gdje požar gori na nepristupačnom terenu.

Ponovno se aktivirao požar na predjelu Prugovo, Konjsko, iznad Dicma, gdje su u pomoć gasiteljima upućena dva kanadera.

Na požarištu u predjelu Žrnovice, Markovača situacija je povoljna i natapaju se rubni dijeli požarišta.

Dva kanadera jutros su upućena i na požar na području Vidonja, Zažablje kod Metkovića.

Ugašen požar na Viru, lokaliziran na Pagu i kod Vrgorca


Požar na otoku Viru je ugašen, oni na Pagu i kod Vrgorca su lokalizirani, dok je pod nazor stavljen požar kod Brodarice nedaleko Šibenika, a gasitelji pokušavaju pod nazor
staviti i požar na području Miljevaca, stoji u večerašnjem izvješću Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama.

Požar na Viru, koji je dojavljen oko 16 sati, ugasili su u 19 sati
gasitelji iz DVD-a Privlaka i Zagreb, zadarskog JVP-a te komunalnog poduzeća iz Vira, uz pomoć kanadera i gasitelja iz zadarskog DIP-a. Požar je zahvatio oko 25 hektara smreke i niskog raslinja.

Nakon što je stavljen pod nadzor, oko 18,45 sati lokaliziran je požar u blizini auto kampa Šimuni na otoku Pagu, koji je zahvatio borovinu, a gasi ga 14 gasitelja iz DVD-a Novalja, Povljana i Pag s pet vatrogasnih vozila, uz pomoć gasitelja iz JVP-a Zadar. Na požarište je upućen i kanader, ali zbog jake bure nije mogao gasiti.

Oko 20 sati lokaliziran je požar kod Vrgorca, a još je aktualan onaj na planini Svilaja gdje gori trava, nisko raslinje i niska hrastova šuma, dok objekti i stanovništvo nisu ugroženi. Gasiteljima pomoć pruža kanader.

Ponovno su, zbog jakog vjetra, aktivirani požari na predjelu Prugovo, Konjsko, iznad Dicma, te na predjelu Žrnovnice, Markovače, gdje gasiteljima pomažu kanaderi.

Požar kod Brodarice kraj Šibenika, koji je dojavljen iza 18 sati,
stavljen je pod nadzor, a gori nisko raslinje i borova šuma u blizini kuća.

Gasitelji pokušavaju pod nadzor staviti i požar koji je iza 18 sati buknuo na području Miljevaca, zapadno od Drniša, kojega gase pripadnici šibenskog DIP-a uz pomoć tri kanadera.

Dva su kanadera tijekom dana upućena i na požarište u blizini Metkovića, no gasiteljima rad otežava jak vjetar, a zbog mraka više ne dobivaju pomoć od kanadera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene