Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti Građanske akcije

Zbog povika 'Oslobodite Tibet' završio na policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Građanske akcije mirno su prosvjedovali na Markovom trgu, no u trenutku dolaska kineske delegacije u Banske dvore zbog povika 'Free Tibet' (Oslobodite Tibet) jednoj je njihovog člana privela policija.

Posjet visokog kineskog izaslanstva od kojeg Hrvatska vlada očekuje otvaranje novih pravaca gospodarske suradnje zasjenilo je uhićenje jednog aktivista za ljudska prava Građanske akcije koji je goste s dalekog istoka na Markovom trgu dočekao povicima 'Free Tibet' (Oslobodite Tibet).

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Glavni kolodvor u Zagrebu Istraga u tijeku Sukob u centru Zagreba: Policija uhitila osumnjičenog zbog teškog ranjavanja migranta

'Nas 30-ak došli smo mirno izraziti svoje neslaganje sa sadašnjom kineskom politikom u odnosu na Tibet na Markov trg. U trenutku kada je kineska delegacija bila ispred nas, jedan naš član je uzviknuo 'Free Tibet' zbog čega je reagirala policija', izjavili su organizatori današnjeg prosvjeda u Gornjem gradu.

>> Intenzivira se suradnja Hrvatske i Kine pogotovo na polju investicija

Aktivist je završio na policiji, a trenutačno čeka na Prekršajnom sudu kako bi mu se izrekla kazna za remećenje javnog reda i mira. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene