Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktivisti Građanske akcije mirno su prosvjedovali na Markovom trgu, no u trenutku dolaska kineske delegacije u Banske dvore zbog povika 'Free Tibet' (Oslobodite Tibet) jednoj je njihovog člana privela policija.


Posjet visokog kineskog izaslanstva od kojeg Hrvatska vlada očekuje otvaranje novih pravaca gospodarske suradnje zasjenilo je uhićenje jednog aktivista za ljudska prava Građanske akcije koji je goste s dalekog istoka na Markovom trgu dočekao povicima 'Free Tibet' (Oslobodite Tibet).

Vezani članci Pretjecanje Agresivno pretjecao usred ničega misleći da je siguran pa shvatio da mu pamet nije jača strana Očevid, ilustracija Mještani u šoku nakon što je na cesti kod Vrbovca pronađeno tijelo muškarca: ''Vozila su satima prolazila pored njega kao da ih se to ne tiče''

'Nas 30-ak došli smo mirno izraziti svoje neslaganje sa sadašnjom kineskom politikom u odnosu na Tibet na Markov trg. U trenutku kada je kineska delegacija bila ispred nas, jedan naš član je uzviknuo 'Free Tibet' zbog čega je reagirala policija', izjavili su organizatori današnjeg prosvjeda u Gornjem gradu.

>> Intenzivira se suradnja Hrvatske i Kine pogotovo na polju investicija

Aktivist je završio na policiji, a trenutačno čeka na Prekršajnom sudu kako bi mu se izrekla kazna za remećenje javnog reda i mira. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.