Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od nedjelje 31. listopada počinje zimsko računanje vremena.


U nedjelju u 3 sata u putničkom prijevozu će po jedan sat stajati šest putničkih vlakova koji voze u to vrijeme, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Vezani članci Slika nije dostupna Pomaknite kazaljke jedan sat unatrag i palite svjetla danju Slika nije dostupna Noćas pomaknite sat unatrag i palite svjetla danju

Radi se o međunarodnom paru vlakova Beograd - Villach - Beograd koji će stajati u kolodvorima Strizivojna-Vrpolje i Nova Gradiška, par noćnih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb stajat će u kolodvoru Gospić, jedan lokalni vlak na relaciji Varaždin - Zagreb stajat će u kolodvoru Varaždin te jedan noćni vlak Osijek - Zagreb u kolodvoru Suhopolje.

Tako će svi putnici koji će te noći s 30. na 31. listopada 2010. putovati tim vlakovima doći po voznom redu na odredišta, ali će jedan sat, između 3 sata po ljetnom i 2 sata po zimskom računanju vremena, provesti čekajući u kolodvoru.

Zbog pomicanja vremena organizirana dežurstva

Zbog pomicanja sata jedan sat unatrag i na prugama Hrvatskih željeznica, kao i uvijek do sada, organizirana su posebna dežurstva osoblja u elektrotehničkim službama i prometnim uredima kako bi se svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme namjestili na točno vrijeme.

U željezničkom teretnom prijevozu neće biti posebnih zadržavanja vlakova osim vremena predviđenog za evidenciju prelaska na novo računanje vremena u popratne dokumente vlakova.

U skladu s Uredbom Vlade RH o računanju vremena godine 2010. u nedjelju 31. listopada u 3 sata završava ljetno računanje vremena i pomicanjem za jedan sat unatrag, na 2 sata, počinje računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu, stoji u priopćenju HŽ-a. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju