Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog olujne bure dionica autoceste A 1 od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica zatvorena je za sav promet, a na D 54 Maslenica-Zaton Obrovački promet je dopušten samo za osobna vozila, izvijestio je kasno večeras u 23,30 sati Hrvatski auto-klub.


Zbog bure Jadranskom magistralom između Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I i II. skupinu: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, vozila s natkrivenim teretnim prostorom i autobuse. Prometovanje je dopušteno samo osobnim vozilima. Paškim mostom promet je zabranjen za I. skupinu. Jak vjetar puše također na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Vezani članci Slika nije dostupna A1 i sve državne ceste otvorene za sav promet Slika nije dostupna Tako ne puše ni zimi: Bura jačine 160 na sat na južnoj strani Velebita

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Slavoniji. Vozače se upozorava da ne voze bez zimske opreme, jer je na cestama u tim područjima ugažen ili razmočen snijeg na kolniku. U Istri i Dalmaciji kolnici su mokri od kiše. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru, Lici i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekt na relaciji Lopar-Valbiska prevozi samo osobna vozila. Ostali katamarani i trajekti plove redovito. (Hina)