Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog obnove ceste mještanima poplavile kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog novoobnovljene dionice državne ceste Šestanovac-Dubci - nakon svake kiše - poplava! Očajnim vlasnicima spas su zasada cisterne za ispumpavanje.

Preko 30 cisterni vode ispumpano je tijekom noći i jutra iz obiteljske kuće umirovljenog liječnika Ive Čikeša u Šestanovcu. Voda je očajnom vlasniku ugrozila i statiku kuće.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Puknuće cijevi na Banovini - 3 "Eh, jadni smo" Katastrofalni higijenski uvjeti na Banovini: 80-godišnjak već deset dana kopa po livadi i traži puknutu cijev

Prilikom rekonstrukcije državne ceste Šestanovac-Dubci očito se nije vodila briga o oborinskim vodama. Obitelji dr. Čikeša voda je došla do grla. Zbog učestalih poplava tužili su Hrvatske ceste.

Upravitelj splitske ispostave Hrvatskih cesta Ivica Sinovčić u telefonskom je razgovoru kazao kako je projekt za izgradnju 94 metra odvodnog kanala već gotov i za njega su osigurana sredstva. Međutim, zbog neriješenosti imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja je do daljnjega na čekanju.

Hrvatske ceste spremne su platiti naknadu štete, no slaba je to utjeha ogorčenim vlasnicima, koji će do izgradnje odvodnog kanala svaku kišu i dalje dočekivati uz autocisterne.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene