Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je vrlo agresivan

Zbog novca za dječje natjecanje pljusnuo pročelnicu grada Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnica Ureda grada Splita Marina Protić lakše je ozlijeđena u četvrtak ispred velike gradske vijećnice nakon što je na nju fizički nasrnuo 56- godišnji muškarac koji ju toliko jako udario dlanom po licu da je skoro pala na pod, a događaj je večeras potvrdila splitska policija.

Prema policijskom izvješću, incident u zgradi gradske uprave na drugom katu se dogodio oko podneva kada je tamo stigao 56- godišnjak koji je nakon kraće prepirke pljusnuo 48- godišnju djelatnicu i lakše je ozlijedio.

Pročitajte i ovo Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca Screenshot Noć užasa u Splitu UZNEMIRUJUĆE Objavljena stravična snimka iz Splita! Muškarac divljački napada mlade, oni vrište: "Vozi, samo bježi, ubit će nas!"

"Policija je uhitila muškarca i prekršajno prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira, te uz optužni prijedlog odvela na Prekršajni sud. Napadnuta djelatnica je pregledana u splitskoj bolnici nakon čega je puštena na kućnu njegu", kazala je za Hinu Ana Čepić iz splitske policije.

Iako policija službeno nije željela govoriti o motivu napada na pročelnicu Protić, Hina iz dobro obaviještenih izvora doznaje da je 56- godišnjak pola sata prije dolaska u Ured grada prvo nazvao tajnicu na telefon i prijetio zbog toga što mu nije isplaćen novac za navodni odlazak djece na natjecanje iz robotike. Nakon toga je došao u zgradu gradske uprave gdje je galamio ispred ureda gradonačelnika i inzistirao da ga on primi. Čovjek je bio toliko agresivan da ga nije mogao smiriti ni službeni zaštitar.

Protić je 56- godišnjaka, koji očito zahtjev za dobivanje novca nije ni podnio, pokušala uputiti što mu je za raditi, no on ju je silovitu pljusnuo. Očevici incidenta kažu kako bi žena sigurno pala na pod da ju nije prihvatio kolega koji je bio pokraj nje.

Čuvši buku ispred kancelarije, ubrzo je sa sastanka izišao i gradonačelnik Ivo Baldasar na kojega se grubim riječima potom okomio 56- godišnjak, a isto je napravio i kada je došla policija. Navodno je vikao kako se radi o hrvatskoj djeci koja idu na natjecanje, a grad im ne da novac. S obzirom na to da je to već treći fizički napad na djelatnike gradske uprave u posljednje tri godine, od sutra će biti angažirana dodatna fizička zaštita na hodnicima Banovine, a uskoro bi trebale biti postavljene i kamere. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene