Obavijesti Video Pretražite Navigacija
80 kuna za mnoge previše

Zbog neimaštine dimnjačarima se lupa vratima pred nosom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje eksplozije plina u jednoj zagrebačkoj kući, istražili smo što je sve potrebno napraviti da bi se izbjegle slične nesreće. Evo savjeta što sve učiniti prije nego što počnete koristiti svoje dimnjake, peći i plinske bojlere.

Za čist dimnjak dobije se račun od 80 kuna. Rozalija Gabud iz Sesvetskog Kraljevca kaže da to nije puno za sigurnost vlastitog doma. 'Vidite što se događa. Ljudi se boje, a ne bi platili. A kad se nešto dogodi onda ostanu bez svega.'

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Bojler, ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Kriv plinski bojler? Zagreb: Zbog trovanja ugljičnim monoksidom hospitalizirana djevojčica i 18-godišnjak

Dimnjačari kažu da ih građani sve češće ne primaju u domove. No ne zato što to ne žele. 'Neimaština je. Više puta nailazimo na nerazumijevanje. On misli da njemu se neće ništa desiti, da se to dešava susjedu. Kad se desi onda je kasno', pojasnio je Boris Marijetić, direktor dimnjačarske firme.

A da bi se izbjegla nesreća, dimnjačari upozoravaju kako je potrebno redovito čišćenje dimnjaka, kontroliranje ispravnosti plinskih bojlera, održavanje centralnih grijanja, peći i kotlova. Ako odbijete dimnjačara, kazne su oko tisuću kuna, a mogu vam i isključiti plin.

>> Zagreb: Eksplozija kuće na Gračanskoj cesti, jedna osoba ozlijeđena

'Jednoj firmi je naš dimnjačar napravio dopis Gradskoj plinari da nisu u mogućnosti čišćenja i kontrole. Plinara je došla i isključila im plin', rekao je Mensur Bajrektarević, vlasnik dimnjačarskog poduzeća. Redovite kontrole itekako su važne, a i dimnjačari, kažu, donose sreću.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene