KBC u Splitu bori se s nedostatkom krvi.

Galerija


''Ja sam se danas odazvao zato što moj rođak ima operaciju i nisu ga mogli jučer operirati, jer nije bilo krvi i onda sam danas, čim sam se probudio, hitro došao ovdje'', rekao je Velimir Krokar iz Splita.

Vezani članci City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja Darivanje krvi, ilustracija Apel iz bolnica: "Darujte krv, zbog samoizolacije je manje darivatelja, a potreba za krvi je velika"

U KBC Split nedostaje prvenstveno zaliha krvne grupe nula i A, pozitivne i negativne. Apel je na snazi od utorka, čekaonice su pune i brojni građani dolaze. Uspjeli su prikupiti oko 100 doza krvi, ali do kraja tjedna ih trebaju ukupno 450 kako bi mogli normalno raditi. Ljeti, zbog turističke sezone, potrebe su veće i do 20% nego u ostalim razdobljima godine.

''Mi sve dane u tjednu radimo, samo ako nema odaziva u očekivanom broju, onda se dogodi ovakva situacija'', objašnjava Jela Mratinović Mikulandra, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu KBC-a "Split".

'Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr