Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog napada na vijećnika pada koalicija DC-HSP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada na DC-ovog vijećnika u požeško-slavonskoj Županijskoj skupštini, Božidara Lujanca, kojeg je jutros pretukao nepoznati muškarac, DC je prekinuo koaliciju sa HSP-om.

Naime, žrtvini stranački kolege uvjereni su da HSP ima veze s tim događajem, a Đapić je čak najavio tužbu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede U ukrajinskom napadu srušen dio zgrade u Belgorodu - 4 oštećene kuće Žestok napad Ukrajinaca na ruske gradove: Zasuli ih projektilima i dronovima

Podsjećamo, Lujanca je u mimoilaženju, bez ikakvog razloga, napao mlađi muškarac udarivši ga šakom u glavu nakon čega je ovaj pao.

Nepoznati ga je napadač zatim nastavio udarati nogama po
tijelu. 

Djelatnici policije su odmah nakon prijave krenuli u potragu, ali još nisu uspjeli pronaći muškarca koji bi odgovarao danom opisu. 

Napad je, kaže Lujanac, političi motiviran. 

'Već sam duže vrijeme na meti raznih osoba te je i ovaj napad, vjerujem, posljedica mog razotkrivanja kriminala u Županiji . Napadača nisam prepoznao jer je imao kapuljaču na glavi.
Prestao me nogama udarati kada sam povikao tražeći pomoć, na što je iz kioska istrčao prodavač. Ovaj me napad neće obeshrabriti. Nisam se uplašio i dalje ću biti aktivan i raditi na razotkrivanju kriminala', rekao je Lujanac. 

Na upit je li napad možda povezan s nedavnom konferencijom za novinare u Požegi na kojoj je izjavio da raspolaže određenom dokumentacijom u vezi s imovinom i stanovima HSP-ova čelnika Ante Đapića koju će jednom objaviti, Lujanac je rekao kako ne vjeruje da je ta izjava povezana s ovim napadom, no da istodobno ne isključuje ni tu mogućnost.

Kazao je i kako ne zna tko stoji iza tog brutalnog čina, ali je činjenica da su mu prijetili jedino HSP-ovci. 

'Mi smo stali iza svog čovjeka, a koaliciju raskidamo na temelju Lujančevih tvrdnji', rekao je DC-ov tajnik, Vladimir Novotny.

Na te je optužbe reagirao i čelnik HSP-a, Anto Đapić, najavivši tužbu protiv bivšeg koalicijskog partnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene