Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je do dočeka Nove godine ostalo više od mjesec dana, mnogi već intenzivno planiraju novogodišnje slavlje. Dok u agencijama tvrde kako prodaja i domaćih i inozemnih aranžmana ide sasvim dobro, mnogi domaći hotelijeri odlučili su se na spuštanje cijena.


Svjesni da je organizirani doček Nove godine mnogima postao luksuz pojedini zagrebački hotelijeri spuštaju cijene. Iako više simbolično. U Westinu, Sheratonu i Panorami klasični doček s večerom i živom glazbom po osobi je oko 800 kuna.

Vezani članci Anja Gvozdanović, sociologinja s Instituta za društvena istraživanja Sociologinja o okupljanjima mladih: "Krize poput ove su kao povećalo, dolaze do izražaja razlike u privilegijama" U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima"

'Što se tiče ove krize mi smo bili senzibilizirani prema tome i zato smo formirali posebne pakete. Nešto su niže cijene i same novogodišnje večere, a i ovih paketa', kaže Mario Šušak iz Westina.

Dubrovnik jedan od deset najatraktivnijih gradova na svijetu za doček nove, 2009. dočekat će manje glamurozno. Hoteli Dubrovnik Babin kuk odustali su od velikog dočeka na otvorenom. Hoteli Maestral svi odreda zatvoreni.

U agencijama za sada nema panike. Aranžmani se, kažu, prodaju dobro, kako domaći tako i inozemni. U prosjeku se najčešće traže po dva polupansiona, na Jadranu ili u bližim europskim gradovima po cijeni od 700 do 2500 kuna.

Zagreb će 2009. dočekati uz Olivera, a narodnog veselja na trgovima neće se odreći ni drugi veliki gradovi. Pa tko ne može na put, uvijek preostaju veseli ali i besplatni dočeci na otvorenom.

Više u video prilogu.