Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka Hitna pomoć imala je danas 20 posto više intervencija na terenu.


Hitna pomoć u Zagrebu zabilježila je i 20-tak posto više dolazaka pacijenata u njihovu ambulantu zbog zdravstvenih teškoća uzrokovanih južinom i visokim temperaturama, neprimjerenim za ovo doba godine.

Vezani članci Prva marčana bura - 5 Prva marčana bura donijela velike probleme u prometu, meteorologinja objasnila što se krije iza narodne predaje Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Nemamo za sada točan broj intervencija, no povećan je za oko 20 posto broj intervencija kod kroničnih bolesnika koji se žale na reumatske, kardiovaskularne probleme i slično, izjavio je večeras  dežurni voditelj smjene zagrebačke Hitne dr. Mladen Hron.

RUŠE SE TEMERATURNI REKORDI U HRVATSKOJ

Također povećan je broj infarkta, a i kod zdravije i mlađe populacije zabilježen je porast liječničkih intervencija. Zdraviji dio populacije žali se na glavobolje i mučnine a razlog tome je južina, kaže dr. Hron.

I u večernjim satima zagrebačka Hitna ima mnogo posla, a liječnici se pripremaju za povećani opseg intervencija zbog vremenske prognoze koja najavljuje nastavak visokih temperatura i idućih dana, dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook