Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka Hitna pomoć imala je danas 20 posto više intervencija na terenu.


Hitna pomoć u Zagrebu zabilježila je i 20-tak posto više dolazaka pacijenata u njihovu ambulantu zbog zdravstvenih teškoća uzrokovanih južinom i visokim temperaturama, neprimjerenim za ovo doba godine.

Vezani članci Radovi u ulici Donje Prekrižje (Foto: Pixsell,Dalibor Urukalović) - 1 Kiša potopila dijelove Zagreba, vatrogasci ispumpavali vodu iz podruma, nevolje i na Pantovčaku Bolnički hodnici (Foto: Dnevnik.hr) Kako izgleda njihov radni dan i zašto traže veće plaće? Proveli smo dan s liječnicima i sestrama, praznog hoda nije bilo

Nemamo za sada točan broj intervencija, no povećan je za oko 20 posto broj intervencija kod kroničnih bolesnika koji se žale na reumatske, kardiovaskularne probleme i slično, izjavio je večeras  dežurni voditelj smjene zagrebačke Hitne dr. Mladen Hron.

RUŠE SE TEMERATURNI REKORDI U HRVATSKOJ

Također povećan je broj infarkta, a i kod zdravije i mlađe populacije zabilježen je porast liječničkih intervencija. Zdraviji dio populacije žali se na glavobolje i mučnine a razlog tome je južina, kaže dr. Hron.

I u večernjim satima zagrebačka Hitna ima mnogo posla, a liječnici se pripremaju za povećani opseg intervencija zbog vremenske prognoze koja najavljuje nastavak visokih temperatura i idućih dana, dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook