Zbog plimnog vala na području Trogira za nekoliko se stanovnika traži privremeni smještaj dok im se domovi ne saniraju.


Tijekom novogodišnje noći izlila se rijeka Cetina i polavila staru gradsku jezgru Omiša, ali se voda jučer u prijepodnevnim satima povukla u korito rijeke.

Vezani članci Stanovnici Dankovca po vodu idu do hidranta Poput drame iz prošloga stoljeća: Desetak kilometara od centra Zagreba više od 100 obitelji već 17 godina živi - bez vodovoda Dio Zagreba bez grijanja i tople vode, pukla cijev vrelovoda na Horvaćanskoj cesti - 8 Što se to događa u Zagrebu? Opet pukle cijevi, tri kvarta ostala bez vode

Specifična i ne toliko često vidjena, ekstremno velika plima prekrila je u noći punog mjeseca na doček Nove godine i vodičku rivu.

Izlijevanje mora poplavilo Čiovo kod Trogira

Prometnica između Trogira i Čiova te više ugostiteljskih objekata i kuća u Čiovu u noći između Stare i Nove godine bili su više sati poplavljeni vodom koja se izlila iz mora zbog velike plime.

Dubina vode koja se iz mora izlila na prometnicu Trogir-Čiovo dostizala je pola metra pa je promet vozilima bio otežan, a povremeno i prekidan jer se nije moglo razaznati gdje je rub ceste koja se nalazi tik uz more.

Nakon što je dosad nezapamćeni plimni val na Čiovu u novogodišnjoj noći poplavio obiteljske kuće, kafiće i diskoteke, razina mora se ponovno podigla i u jučer tijekom dana te unijela strah među mještane Čiova, ali i Trogira, piše Dalmacija News. Poplava nije bila poput one noć prije, ali visina mora na pojedinim mjestima na cesti popodne je iznosila oko dvadesetak centimetara zbog čega je otežan promet. O poplavljenim objektima posvjedočila je i čitateljica Dina Samardžić: 'Brodice izgledaju kao da su na cesti.'

Neslužbeno doznajemo kako je poplavljeno nekoliko domova i da se za stanovnike traži se privremeni smještaj dok se prostor ne sanira. U Državnom centru 112 Split napominju kako ne postoji opasnost od poplave, te da je plimni val zahvatio i Vranjic.

>> Poplavljen stari dio Omiša

 Poplavljena Lapadska obala

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorene su županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-G. Kosinj, ŽC 5163 Lički Novi-Gospić, ŽC 5162 Smiljan-Novoselo i ŽC 5028 Soboli-Podhum, izvijestio je jutros HAK.

Zbog visoke razine mora poplavljena je Lapadska obala u Dubrovniku te je prekinut promet. Kolnici su mokri, ili samo vlažni, te skliski većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, posebice na dionicama autocesta: A 1 Zagreb-Karlovac (100-200m), te na A 4 Zagreb-Goričan, od Zagreba do Brezničkog Huma. Mogući su odroni duž Jadranske i Ličke magistrale, te na cestama u gorju. (I.D. / Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju