Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč podmirenom dugu HEP nije ukopčao

Zbog iskopčane struje samohrana majka pere četvero djece u istoj vodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samohrana majka desetero djece, u Borovom selu pokraj Vukovara, punih godinu dana živi u nemogućim uvjetima i bez električne energije. Struja joj je iskopčana zbog neplaćenih računa, no i kada je dug platila HEP-u, struju joj nisu vratili.

Punih godinu dana Jadranka Peratović ulazi u mračnu sobu. Zbog duga od dvije tisuće kuna, HEP joj je iskopčao struju. Dug je podmirila ,ali struje nema. 'Imala sam 2000 kuna duga. Isključili su mi struju i rekli da će je ukopčati kad platim, i platila sam', objašnjava Jadranka.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

No i dalje s desetero djece živi u mraku. Učenje uz svijeću njenu kćer Jasminu stoji i zdravlja. 'Ujutro kad dođem u školu boli me glava jer sam učila uz svijeću. Bole me i oči i ne mogu sve ni zapamtiti', kaže Jasmina.

Bez svjetla i bez tople vode, nije lako živjeti. 'Ugrijemo lonac vode. Netko se okupa, netko ne. Četvreo djece perem u istoj vodi, moram ih nekako oprati', dodaje Jadranka, inače samohrana majka. Suprug joj je preminuo od srčanog udara pa živi od socijalne pomoći. Strahuje da će joj se i djeca, ne dođe li struja uskoro, razboljeti.

HEP o ovom slučaju danas nije dao nikakav komentar. Jadranka ima sve manje strpljenja. Kaže da će se sama ilegalno priključiti na električne vodove, makar je to stajalo nove kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene