Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samohrana majka desetero djece, u Borovom selu pokraj Vukovara, punih godinu dana živi u nemogućim uvjetima i bez električne energije. Struja joj je iskopčana zbog neplaćenih računa, no i kada je dug platila HEP-u, struju joj nisu vratili.


Punih godinu dana Jadranka Peratović ulazi u mračnu sobu. Zbog duga od dvije tisuće kuna, HEP joj je iskopčao struju. Dug je podmirila ,ali struje nema. 'Imala sam 2000 kuna duga. Isključili su mi struju i rekli da će je ukopčati kad platim, i platila sam', objašnjava Jadranka.

Vezani članci Tramvaj Zaiskrilo na tračnicama: Tramvaj priredio pravi svjetlosni šou, sva sreća da nitko nije ozlijeđen Slika nije dostupna Samohrana majka oboljela od karcinoma dobila otkaz - putem telefona!

No i dalje s desetero djece živi u mraku. Učenje uz svijeću njenu kćer Jasminu stoji i zdravlja. 'Ujutro kad dođem u školu boli me glava jer sam učila uz svijeću. Bole me i oči i ne mogu sve ni zapamtiti', kaže Jasmina.

Bez svjetla i bez tople vode, nije lako živjeti. 'Ugrijemo lonac vode. Netko se okupa, netko ne. Četvreo djece perem u istoj vodi, moram ih nekako oprati', dodaje Jadranka, inače samohrana majka. Suprug joj je preminuo od srčanog udara pa živi od socijalne pomoći. Strahuje da će joj se i djeca, ne dođe li struja uskoro, razboljeti.

HEP o ovom slučaju danas nije dao nikakav komentar. Jadranka ima sve manje strpljenja. Kaže da će se sama ilegalno priključiti na električne vodove, makar je to stajalo nove kazne.