Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anonimna dojava da je na zagrebačkom Županijskom sudu postavljena bomba, zbog koje je taj sud u četvrtak na par sati bio evakuiran, pokazala se lažnom jer pregledom prostorija nije pronađen nikakav eksploziv, doznaje se u zagrebačkoj policiji.


Dojava je zaprimljena u 10,44 sati, nakon čega su na teren izašli pripadnici protueksplozivne službe, koji su nešto prije 13 sati okončali akciju pregleda prostorija i utvrdili da na sudu nema eksplozivne naprave.

Vezani članci U Zagrebu pronađeno tijelo čovjeka na ulici - 4 Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba Evakuacija Importanne centra (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 12 Halo, postavio sam bombu: Policija privela 21-godišnjaka zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi u Importanne centru

Prijave o postavljenoj bombi na nekom sudu nisu nepoznanica u hrvatskoj praksi, no redovito se pokaže da je riječ o lažnim dojavama.

Na zagrebački Županijski sud zadnji put je takav slučaj zabilježen prije četiri mjeseca. Mogući motiv lažnih dojava je izbjegavanje sudskih ročišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook