Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On ne ide dalje

Zbog divljanja iz HDZ-a izbačen Željko Goršić junior

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak pijanih članova Mladeži HDZ-a gotovo dva sata je divljalo u petak navečer u jednom karlovačkom lokalu. Vrijeđali su goste i lomili čaše uz Ustaške povike. Izvanredna sjednica gradskog odbora HDZ-a trajala je danas cijeli dan.

Zbog narušavanja ugleda HDZ-a, priopćio je karlovački HDZ, iz članstva je brisan Željko Goršić mlađi, odlučeno je.

Pročitajte i ovo Screenshot Požar u zgradi VIDEO Vatrogasci gasili požar u Zagrebu, doznali smo detalje Slika nije dostupna Suđenje u Karlovcu Bivši članovi Mladeži HDZ-a: Nismo krivi, nerede su radili i drugi gosti

Uz povike 'Ajmo Ustaše!', 'A gdje ste vi bili '91.?' i 'Zašto niste u HDZ-u?', 20 pijanih pripadnika HDZ-ova podmlatka divljalo je u karlovačkom lokalu 'River Pub' u petak navečer.

>> Mladež HDZ-a razbijala po kafiću i prijetila utjecajnim očevima

>> Ako su mladi divljali i koketirali s ustaštvom, lete van iz HDZ-a

Vlasnik kafića Željko Godač, i sam branitelj, tvrdi da su mladići uz provciranje gostiju i konobara, odbili platiti naručeno piće, a pri pokušaju smirivanja alkoholizirane mladeži uslijedile su i prijetnje.

Bilo je nedoličnog ponašanja i Gradski odbor je donio jednoglasnu odluku o brisanju iz članstva Željka Goršića Damir Jelić 'Krenule su prijetnje jednog od gostiju sa svojim tatom koji je ministar i koji će ako treba zatvorit lokal i sve ostaviti bez posla', prepričava bahatost mladih nasilnika vlasnik kafića.

25-godišnji Željko Goršić junior predvodio je divljanje. Njegov otac državni je tajnik u Ministarstvu obrane. No, karlovački HDZ štiti svoje mlade. Uvjeravaju medije da su proveli internu istragu i da nikakvog spomena ustaštva nije bilo. No, bez posljedica neće proći.

'Bilo je nedoličnog ponašanja i Gradski odbor je donio jednoglasnu odluku o brisanju iz članstva Željka Goršića', rekao je našoj ekipi predsjednik gradske stranačke organizacije Damir Jelić Damir Jelić.

Najmlađi gradski vijećnik HDZ-a i član Predsjeništva Mladeži, 24-godišnji Danijel Trupković, prema riječima očevidaca, također je skakao po stolovima razbijajući čaše.

'Naše analize govore vrlo jasno i nedvosmisleno da gospodin Trupković nije sudjelovao u izgredu nego upravo suprotno, kaže pak Jelić.

Vlasnik kafića je nakon sat vremena pozvao policiju, no pijana skupina uspjela je pobjeći prije njihovog dolaska.

Policija je vrlo štura sa informacijama. Tvrde kako se još provode izvidne radnje, a za divljanje po kafiću i veličanje ustaštva još nitko nije osumnjičen.

Hoće li mladići dobiti samo prekršajnu prijavu ili će policija utvrditi da se doista radi o govoru mržnje, mogla bi odlučiti i devetominutna snimka mobitelom jednog od gostiju.

No, taj gost, kako doznajemo, u strahu je od posljedica koje bi mogle uslijediti nakon objavljivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene