Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog bure ili snijega za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1, Sveti Rok-Maslenica, te državne ceste D 1 Gračac-Knin i D 506 Dobroselo-Mazin, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.


Paškim mostom i Jadranskom magistralom (D 8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu), dok je od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno još i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu).Jak vjetar otežava promet na autocesti A1, od čvora Zadar II do čvora Bisko.

Vezani članci Led s tornja Jao onome tko se nađe pod ovim tornjem: Čak i ako ga led promaši, zvuk ulijeva strah u kosti Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam"

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je za sav promet.Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama - u Lici: D 25 Gospić-Karlobag, D 42 Saborsko-Selište i D 218 Otrić-Užljebić.

U Dalmaciji: D 223 Gornji Brgat-Dubac-D 8, D 414 Orebić-Ston, D 415 Trpanj-Donja Banda, D 416 Prapratno-trajektna luka Prapratno i D 513 Mali Prolog-Ploče.U Gorskom kotaru: samo na lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Državne ceste: D 60 Brnaze-Trilj-Cista Provo-Imotski-GP Vinjani Donji i D 220 Trilj-GP Kamensko, otvorene su za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.Zbog niskih temperatura moguća je poledica na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je ulaz teretnih vozila dok na ostalim graničnim prijelazima nema poteškoća. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: prema otoku Hvaru Stari Grad-Split. Danas neće isploviti linija iz Rijeke za Split, te linija Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik.Do 1. ožujka ne plovi trajekt na relaciji Lopar-Valbiska (Rab-Krk), zbog sanacije trajektnog pristaništa u Loparu.