Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pročulo se među turistima

Zbog afere Dajla je postala turistički hit!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o problemima oko crkvene imovine pročula se i među turistima. Tako je Dajla postala nova atrakcija u Istri.

U Dajlu su tragom priče o crkvenim problemima koji potresaju Hrvatsku stigli i prvi turisti. 'Čuli smo priču pa smo htjeli posjetiti, da vidimo ovo mjesto', rekao je turist Mijat. No osim njih, od nikoga se ne može izvući ni riječ.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

Zbog osjetljivosti cijele situacije, nitko od sudionika slučaja Dajla nije želio pred kamere, od bivšeg odvjetnika biskupije do ljudi koji su kupili zemljišta koja su bila u njenom vlasništvu. Budući da ne znaju kako će se raspetljati ovaj slučaj i što će se dogoditi sa zemljom koju trenutno posjeduju boje se išta reći.

Svećenici i biskupi već danima šute, pa tako i danas. Zabranu istupa u javnosti dobio je čak i bivši biskup Antun Bogetić, a prvo obraćanje vjernicima, kako doznajemo, biskup Milovan upriličit će na Veliku Gospu.

Jedina potvrda stigla je s općinskog suda. Primljen je prijedlog DORH-a o zabrani otuđenja i opterećenja nekretnina koje su bile vraćene Dajli. Ne zna se kad će biti sproveden zbog rješavanja po redu dobivenih zahtjeva, ali i godišnjih odmora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene