Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni vrh, glumci i damski šeširi...

Svatko tko drži do sebe bio je tamo: Završila je najnapetija Alka dosad, ali slavlje u Sinju tek počinje. I predsjednik pobjedniku poslao poruku

Završila je i 306. Sinjska alka, a pobjedu je odnio debitant Mihovil Župa. No Alka je i više od igre. Jasno je to kada se vidi tko je sve u Sinj došao. Državni vrh, glumci, olimpijci. Dame koje su pozornost plijenile svojim šeširima.

Alkar Toni Radanović prije dva je dana osvojio Baru. Očekivanja su velika.

''Pa blagu, blagu tremu, mislim da nisam više početnik, ali pozitivna trema uvijek postoji'', rekao je.

Odijevanje traje dugo i mora biti precizno. Jer sve mora biti na svojemu mjestu od početka do kraja utrke. Ako bilo što ispadne - nije dobro jer se poništavaju bodovi.

''Onda je kriv onaj koji je oblačio..Tako da je tu isto velika odgovornost supruge ili već tko oblači'', otkrila je Ana Radanović, supruga alkara.

Više od tri stoljeća tradicije i ove godine u Sinj privlači mnoštvo. Mjerama usprkos u Sinju se danas našla politička i društvena elita. Prvi puta na Alku je stigao i naš proslavljeni glumac.

''Uvijek sam htio doći na Alku jer i sam jašem i strašno me to zanima. Nikad nisam imao priliku doći na Alku. I bio sam u Sinju par puta, jedanput sam igrao predstavu, jedanput smo čak bili gledati konje, kad smo bili klinci, s jednom kazališnom predstavom u Šibeniku, ali evo ovo ljeto tako se pogodilo'', otkrio je Goran Višnjić.

Najviše oduševljenja i na ulicama Sinja izazvali su ipak naši zlatni olimpijci.

Debitant odnio pobjedu

Najveći pljesak danas je ipak dobio slavodobitnik Mihovil Župa, pobjednik 306. Sinjske alke.

Slavlje u Sinju je tek počelo. Ove godine bilo je čak četvero debitanata, a Petra Buljan koja se javila iz Sinja rekla je da se ovakva Alka ne pamti. Bilo je nestrpljivo čekati rezeltate jer je posljednja runda bila puna pogodaka.

Predsjednik Milanović pobjedniku je poručio da darovani plamenac ponese kroz junački Sinj i svoje rodne Košute u kojima se priprema fešta do ranih jutarnjih sati.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene