U crkvi Svete Mati slobode na zagrebačkom Jarunu služena je misa zadušnica za generala Slobodana Praljka.

Galerija


Vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u svojoj je propovijedi, pozvao na molitvu i zajedništvo, te među ostalim podsjetio na ulogu Haškog suda.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani'' Jadranko Prlić i Slobodan Praljak (Foto: AFP) Prlićev odvjetnik Karnavas: "Praljak nije bio romantična budala, njegov čin je časni prkos generala"

"Kao što znamo na tome sudištu događali su se veliki politički lomovi, jer ono je osnovano da bude u službi politike, a kao politička ustanova s određenim ciljevima kako piše u haškoj formuli, stjecao se dojam kako se Hrvatsku Haškim sudom ucvjenjivalo i vršilo pritisak. Više nego ikad osjećamo kako nam je sada potrebno mirno, dostojanstveno i hrabro nastaviti svjedočiti za istinu, isto tako i zajednički moliti - mi smo kršćani i čvrsto vjerujemo u Božji sud i Božju pravdu", poručio je monsinjor Bogdan.

Misa je prošla bez ijednog incidenta, a monsinjor Bogdan rekao je tijekom iste da će čin generala Praljka ući u anale svjetskog pravosuđa.

Predstavnici državnog vrha nisu se pojavili niti na misi zadušnici.