U jednu od najvećih crkvi u Hrvatsku, crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, investira se 23 milijuna kuna. Zavirite u njezin interijer.


Investitor jedne od najvećih crkvi u Hrvata, crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja. Investicija je to od 23 milijuna kuna, a na prostoru od 1024 metra kvadratna bit će više od 700 sjedećih mjesta.

Vezani članci Knin - 4 Ovaj grad pun je jedan dan u godini, a stanovnici njegova zaleđa nemaju ni osnovno - vodu: Ipak, dom je najbržeg Hrvata na kojeg se ozbiljno računa Marko Jelić - 3 Marko Jelić iz Knina u utrci za župana: "Svi su jednaki i to želim poručiti županiji. Zaostajemo, a za to nema valjanog razloga“

Pored postavljenih velikih ulaznih vrata i zvona na zvoniku postavljen je i oltar, a radovi podnog grijanja privode se kraju. Crkva će svečano biti predana vjernicima na obljetnicu 20. godina Oluje.

Za ovo je i država dala 10 milijuna kuna!

Podsjetimo, nova crkva u Kninu podigla je puno prašine. Unutrašnjost nove crkve u Kninu osmislio je poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban.Izgled koji je on osmislio drugačiji je od onog Jerka Rošina kojem je crkva prvotno povjerila uređenje unutrašnjosti.

'Osjećam se na neki način povrijeđeno. U natječajnom radu sam je zamislio kao jednu crkvu vrlo jednostavnu kojoj osim bogoslužja nema ništa, dakle crkva bez nakita', rekao je Rošin.

Kritike na novi izgled stižu i od drugih stručnjaka. 'Ovdje je podčinjeno sve tim jeftinim arhitektonskim efektima o iluminaciji. Mene podsjeća na kockarnicu, na prostor zabave', komentirao je Zvonko Maković, predsjednik Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. Crkva je dugačka 80, zvonik je veći od 30 metara.

Kako izgleda pred završetak radova, pogledjate u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook