Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne prestaje nas fascinirati

Zavirite ispod kože: Što sve ljudsko tijelo može izdržati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog potražila je odgovor na pitanje: što sve ljudsko tijelo može izdržati?

Prije 44 godine svijet se divio brzini trkača na 100 metara - prvi je put netko tu dužinu istrčao za manje od 10 sekundi. Ali, ono što je tada bio fenomen, danas je gotovo amaterski rezultat: ljudsko tijelo nadmašilo je samo sebe.

Pročitajte i ovo Jezero Ponikve - 5 KOD MJESTA PONIKVE Fenomen koji se rijetko viđa: U zaleđu Bakra ovih se dana ponovno pojavilo čudo prirode, koje traje samo do - prve bure Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Jeste li znali? Znanstvenici objavili: Više od pola ljudskog tijela nije ljudsko

I nije samo sport dokaz da naše tijelo može svašta izdržati. Primjerice, stotine malih mehanizama moraju funkcionirati u ženi da bi na svijet donijela - novi život! Ili - kako možemo
preživjeti visinu na kojoj lete avioni - čak 8 i pol tisuća metara?

Ekipa Provjerenog pričala je s Milenom Šijan, jednom od 4 Hrvatice koje su se popele na 8848 metara visok Mount Everest! 'Čovjek nije predodređen ni za visine, ni za dubine, ali druga stvar je što je ljudsko srce, pa pomalo i ego, dovoljno veliko da se upuštamo u te avanture, ali nije nam bogomdano', rekla je ekipi Provjerenog Milena, koja je inače članica HGSS-a, ali i velika ljubiteljica sportova poput alpinizma i ronjenja.

>> VIDEO Mislite da vam je teško na poslu? Pogledajte ovo!

Boran ima 16 godina i obožava karate i dizanje utega. Pred kamerama Provjerenog srušio je dva osobna rekorda u dizanju utega – 80 i 95 kilograma, u dvije discipline. Kako uspijemo podići težinu koja nekoliko puta nadmašuje našu vlastitu?

Ekipi Provjerenog tim stručnjaka pomogao je da zaviri ispod kože i otkrije tajne fascinantnog ljudskog tijela – više doznajte u prilogu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene