Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hvar: Zaustavljeno širenje požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Širenje požara, koji je oko 14,30 sati buknuo iznad Jelse, između mjesta Pitve i Vratnika na otoku Hvaru, zaustavljeno je nakon što je, nošen vjetrom, požar zahvatio 50-ak hektara borove šume i niskog raslinja, potvrdio je zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Tomislav Vuko.

Osim 75 vatrogasaca s 15-ak vozila pripadnika mjesnih DVD-ova i državne interventne postrojbe, u gašenju požara sudjeluju i dva kanadera, rekao je Vuko.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Premda je stanje na mjestu požara dobro i širenje je zaustavljeno, još ne želimo proglasiti lokalizaciju zbog mogućih iznenađenja i opasnosti da vjetar ponovno ne razbukta vatru, poručio je. 

Vatrogasci su i dalje na rubnim dijelovima požara i uz pomoć kanadera sprječavaju daljnje širenje. 

U početku su vatru gasila tri kanadera, no treći je nakon što je procijenjeno da više nije potreban, rekao je Vuko, poslan na požarište iznad Žrnovnice kod Splita gdje je zahvaćena manja
površina. Vatra je tamo pod nadzorom gasitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene