Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaustavljen ilegalni servis zagrebačkog krim miljea, osumnjičeni na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvije godine policijskog praćenja sumnjivog poslovanja rent-a-car agencije, 38-godišnji Branko Špeljak osumnjičen je da je, pod krinkom braniteljskih povlastica, uvozio skupocjene automobile u Hrvatsku, od kojih su neki ukradeni.

Vlasnik rent-a-car agencije Branko Špeljak, u suradnji s kriminalnim miljeom uvozio ih je iz zemalja Zapadne Europe, tvrdi policija. 

Pročitajte i ovo Sevastopolj Sirene u Sevastopolju Novi udari na sjedište ruske crnomorske flote: Proglašena raketna i zračna opasnost Slika nije dostupna Rent-a-car skupocjeni automobili ukradeni za kriminalce

Za 16 automobila osumnjičeni je krivotvorio račune o kupnji i prometne dozvole. Prošao je granicu pod krinkom braniteljskih povlastica, no iz nadležnog ministarstva samo su potvrdili da osumnjičeni 38-godišnjak koristi braniteljske povlastice, te nisu dali nikakve druge informacije. 

Od 31. srpnja 2007. osumnjičeni je bio više od deset puta priveden zbog spornih automobila. Svaki put istražni ga je sudac puštao na slobodu zbog nedostatka dokaza. 

Ovaj put policija ga sumnjiči za krivotvorenje isprava, ovjerovljavanje neistinitog sadržaja, prikrivanje, tešku krađu, utaju poreza i povredu vođenja trgovačkih i drugih poslovnih knjiga.

Utvrđeno je i da državi duguje najmanje 350.000 kuna zbog izbjegavanja plaćanja poreza. 

Osumnjičeni se, neslužbeno doznajemo, trenutno nalazi na slobodi u Zadru.

Od 16 spornih vozila policija je preko Interpola uspjela ući u trag jedino Ford Mondeu iz 1999. godine i BMW-u. Ti automobili ukadeni su u Švicarskoj, odnosno Italiji. Pronađeni su i vraćeni vlasnicima u tim državama. Policija za sada nije utvrdila kako je osumnjičeni stupio u posjed ostalih 12 automobila.

Zanimljivost je da će tih 12, redom Mercedesa, BMW-a, Audija uskoro biti izloženi na policijskoj aukciji, a sav će zarađen novac ići državi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene