Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Remetinec u problemima

Zatvorenici bi 'komfor i privatnost': Neki započeli štrajk glađu zbog cimera u ćelijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji zatvorenici u Remetincu više nemaju komfor jednokrevetne ćelije. Bivši premijer Ivo Sanader i Vladimir Zagorec dobili su cimere. Tako je i ostalim zatvorenicima, od kojih su neki zbog toga počeli štrajk glađu.

Bivši premijer u remetinečkoj ćeliji više ne stanuje sam. U devet četvornih metara stigao je još 'jedan krevet'. Ivo Sanader s tim nije zadovoljan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Jadranka Sloković (Foto: Dnevnik.hr) Jadranka Sloković Odvjetnica nije znala da je Sanader u bolnici: ''Bio je na visokim temperaturama u ćeliji okrenutoj prema suncu''

Zbog manjka prostora Uprava za zatvorski sustav odlučila je jednokrevetne ćelije prenamijeniti u - dvokrevetne. I time su, kažu u priopćenju, zadržali zakonom propisane standarde.

Time su zadovoljeni zakonom propisani standardi za smještaj zatvorenika od četiri četvorna metra i 10 kubnih metara. Razmještaji zatvorenika obavljeni su sukladno sigurnosnim procjenama.

Iskopirane stotine stranica spisa Ivo Sanader želi čitati u miru. Mir mu je potreban i zbog bolova u nozi. U svemu tome cimer će ga samo - ometati.

Sam više nije ni Slobodan Đurović - osuđen na 15 godina za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Njegov odvjetnik kaže - to je suluda odluka. 'I ti sanitarni čvorovi su napravljeni na način koji osigurava intimu u vlastitom okruženju. Kad je još netko tu, onda se to više ne može postići', kazao je Đurovićev odvjetnik Rajko Mlinarić.

U nedoumicama je i Vladimir Zagorec. S kim dijeli ćeliju njegov će odvjetnik provjeriti nakon godišnjeg odmora.

Na remetinečkoj adresi, odluku Uprave za zatvorski sustav neki zatvorenici nisu dočekali s oduševljenjem, pa su neki započeli sa štrajkom glađu. No, Uprava za zatvorski sustav ne očekuje probleme zbog preraspodjela u Remetincu.

Prenapučenost domaćih zatvora godinama je neriješen problem. Država je to 'usko grlo' kanila rasteretiti novim zatvorom u Glini. Svečano je prerezana vrpca na investiciji vrijednoj 60 milijuna kuna, ali 145 ćelija u glinskom zatvoru još čeka svoje stanare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene