Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li nade za spas?

Zatraženo pokretanje stečaja Vjesnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodne novine', vlasnik 'Vjesnika', zatražile su danas od obnašatelja dužnosti direktora toga dnevnog lista Roberta Mekinića da pokrene stečaj, a on je rekao da će s takvom odlukom odugovlačiti jer vjeruje da još ima izgleda za spas lista.

'Danas je službeno zatraženo od direktora Narodnih novina - press d.o.o. da u skladu sa zakonom pokrene stečajni postupak. Prema našim saznanjima, on će to učiniti sljedeći tjedan', priopćile su 'Narodne novine'.

Mekinić je rekao da je primio službeni dopis vlasnika te da je pokretanje stečaja njegova zakonska obveza, no, dodao je, nije definiran nikakav datum pokretanja stečaja. Naglasio je da na njega nema nikakvog pritiska i prijetnje da to odmah učini.

'Sve je u skladu s normalnim poslovnim odnosima, jedino nije normalno da se na ovakav način ugasi list star 72 godine', rekao je Mekinić, dodajući kako smatra da se moglo drukčije te kako vjeruje da još ima izgleda za opstanak lista, zbog čega je odlučio 'odugovlačiti s odlukom o stečaju koju na kraju krajeva' može donijeti bilo koji vjerovnik 'Vjesnika'.

Potvrdio je da će dio zaposlenika sutra ujutro ispred zgrade vlade i Hrvatskoga sabora ministrima i zastupnicima dijeliti prvu stranicu 'Vjesnika', koju su posebno izradili kako bi upozorili na stanje u kojem se našao taj list, koji od ovoga tjedna više ne izlazi u tiskanom izdanju, nego samo na internetu.

'Vjesnik' je prestao izlaziti u tiskanom izdanju, ali i dalje radimo web-stranicu, no imamo najava da će u 'Vjesniku' uskoro biti pokrenut stečajni postupak pa vladu pozivamo da pronađe rješenje da se osigura povratak 'Vjesnika' na kioske, stoji u priopćenju kojim se najavljuje sutrašnja akcija za spas toga lista, čiji pokušaj privatizacije i prodaje nedavno nije uspio.

Predsjednica podružnice Sindikata novinara Hrvatske u 'Vjesniku' Biljana Bašić rekla je da sindikat nije organizator akcije na Markovu trgu, no podupire sve što može pomoći da 'Vjesnik' opstane, a time i radna mjesta. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene