Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Zastupnici o zaštiti okoliša - Mirela Holy s rekordnih 14 amandmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor će danas zasjedanje nastaviti objedinjenom raspravom o prijedlozima zakona o zaštiti prirode i zakona o zaštiti okoliša. Očekuje nas zanimljiva rasprava, obzirom da SDP-ova zastupnica Mirela Holy s 14 amandmana najavljuje borbu do zadnjega, inače - izlazi iz stranke!

Na prijedlog Zakona o zaštiti prirode, koji ide u saborsku proceduru u drugo čitanje, SDP-ova zastupnica Mirela Holy podnijela je čak 14 amandmana, od kojih se polovica odnosi na osnivanje nacionalne parkovne agencije, a polovica na očuvanje krajobrazne raznolikosti.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>>Evo što Vlada predlaže u zakonu zbog kojeg Holy prijeti napuštanjem SDP-a

Holy je nedavno najavila izlazak iz stranke ne prihvate li se njezini amandmani o obvezi osnivanja nacionalne parkovne agencije. Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poručuje pak kako je osnivanje neke agencije bez da se zna kako će izgledati i biti organizirana, srljanje i rizik, te derogira postojeći sustav. Suglasan je međutim da se pitanje upravljanja zaštićenim  područjima - nacionalnim parkovima i parkovima prirode, treba unaprijediti, pri čemu nije isključio osnivanje agencije ako to pokaže potrebnim stručna analiza.


Uoči nastavka sjednice, zasjest će i članovi saborskog  Odbora za pravosuđe, te glasati o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske Unije, te zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim pristojbama, hitni postupak. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene