Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznavanje gradiva

Zastupnici ne znaju za koliko su zakona glasali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znaju li zastupnici barem približno koliko su izglasali zakona od rujna od kada traje ovo zasjedanje Sabora ili što im se priča iza leđa?

Ova zima nam je itekako zadala muke, niske temperature, ceste zatrpane snijegom, paljenje automobila samo su neki od problema s kojima se teško nose i političari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivni intervju za Novu TV Bebić: Ako mi netko želi lomiti kičmu, ja ću se braniti Slika nije dostupna Jutro nakon velike odluke Kosor: Imam povjerenje u Luku Bebića

'Prve muke mi je zadao snijeg tako što mi je s krova pao komad leda na glavu, ali srećom glava je čvršća od leda pa nije bilo ozljeda', otkrio nam je HDZ-ov zastupnik Andrija Hebrang dok Đurđa Adlešić napominje kako se ona na loše vrijeme uvijek pravovremeno pripremi.

Za bivšu gradonačelnicu Dubrovnika Dubravku Šuicu veliki je problem klizanje po Zagrebu jer uvijek ima, kako je rekla, 'neadekvatne cipele' dok su predsjedniku Sabora Luki Bebiću najveći problem trenutno poplave u Neretvanskoj dolini. Što se tiče glasina koje su čuli o sebi, kao najgora za SDP-ovu Željku Antunović je bila ta da je bahata, a za laburista Lesara da je sramežljiv pred ženama.

>> VIDEO: Prebrojite koliko je zastupnika danas došlo na posao

'Najgore što sam čuo jest da jedem malu djecu, otkrio je Hebrang.

Koliko zakona su donijeli?

Dizanjem ruku za zakone političari nam u Saboru kroju sudbinu. Svaki bi radnik trebao znati u kojoj su mu fazi važni projekti. Najvažniji posao naših zastupnika je izglasavanje zakona na dobrobit građana. No čini se, mnogi od njih na ovoj maratonskoj sjednici koja traje od rujna, očito ne znaju za što su i koliko puta digli ruku.

Dragutin Lesar kaže da nema točan podatak, no nagađa da je zakona bilo između 90 i 110, dok Hebrang 'u grubo' tvrdi 150. HDZ-ov Boro Grubišić misli da ih je svakako bilo više od 50. Gordana Sobol iz SDP-a otvoreno priznaje da ne zna, a njezin stranački kolega Arsen Bauk misli da je zakona bilo oko 70. Dubravka Šuica kaže da ne bi znala otprilike dok njezina stranačka rivalka Željka Antunović kaže da ih zna prebrojati, no napamet nije upoznata s brojem. Na kraju je upravo ona i ponudila odgovor, prebrojala ih je i javila da je zakona bilo 53.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene