Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Arbitraža u slučaju MOL

RIJEŠENE NEDOUMICE 'Sanader i Petrović nisu svjedoci MOL-a!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom svjedočenja Ive Sanadera i Josipa Petrovića u slučajuINA-MOL, oglasili su se zastupnici obje strane na zahtjev arbtražnog suda na kojem se vodi proces.

Zastupnici hrvatske strane i MOL-a, objavili su zajedničko priopćenje na zahtjev suda na kojem se provodi proces u slučaju INA-MOL, te su izvijestili kako su svjedoci Josip Petrović i Ivo Sanader na sud 15. do 17. travnja, došli svjedočiti kao nezavisni svjedoci i to na poziv suda.

Pročitajte i ovo Direktor MOL-a Zsolt Hernadi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 AFERA INA-MOL Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju Slika nije dostupna oporavlja se od operacije ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca

Ova je izjava, navodi se u priopćenju, objavljena na zahtjev suda zbog navoda u medijima da je Sanader svjedočio na poziv MOL-a. 'Dr. Sanadera i gospodina Petrovića pozvao je predsjednik arbitražnog suda UNCITRAL da svjedoče kao nezavisni svjedoci. Stoga su se oni na sudu pojavili kao svjedoci UNCITRAL arbitražnog suda, a ne kao svjedoci MOL-a ili Republike Hrvatske', stoji u izjavi.

Također je otkriveno tko im je platio troškove putovanja – trošak je podijeljen jednako na obje strane.

Podsjetimo, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader svjedočio je u Londonu pred arbitražnim sudom u postupku, koji je Hrvatska pokrenula protiv MOL-a prije dvije godine. Tužbu protiv Mađara pokrenula je Milanovićeva Vlada na temelju nepravomoćne presude koja je na kraju i ukinuta.

Sanader tvrdi da  ugovore koje je potpisao 2009. ne smatra štetnima za Hrvatsku. Na arbitražnom sudu svjedočio je s istim argumentima koje je iznosio i u vlastitoj obrani u slučaju INA/MOL i pred hrvatskim sudom.

Tužbom protiv MOL-a Milanovićeva Vlada osporava ugovor kojim je INA-u prepustio Mađarima, ali i ugovore o plinskom biznisu. Bivšem ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku jedan od aduta bila je nepravomoćna presuda prema kojoj je Sanader podmićen s 10 milijuna eura. Ustavni sud lani je srušio presudu i sve vratio na početak. Arbitražni spor mogao bi završiti do jeseni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene