Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok s jedne strane u Vladi žele povećati korištenje tehnologije, s druge strane ne izdaju fiskalne račune. Jedan od razloga, kaže ministar prometa, je to što se sustav naplate cestarina ne može nadograditi.


Vjerojatno ste primijetili i sami kako na računima za cestarinu nema oznake fiskalizacije što znali da nije prošao kroz sustav Porezne uprave. Pojašnjenje za takav račun, tražili smo od ministra prometa. Sustavi se, kaže, ne mogu nadograditi.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Fiskalizacija dala rezultate: Promet najviše porastao kod ugostitelja, evo kako se varalo.... Slika nije dostupna POREZNA NA NOGAMA: Prijete našim inspektorima i njihovim obiteljima!

'Njihovi su sustavi zatvoreni i ne omogućuju nadogradnju. U dogovoru s Poreznom upravom, koncesionari, ne Ministarstvo, zaključili su da tu fiskalizacija nije potrebna jer je tu visoka sigurnost plaćanja što se tiče izdanih računa', kaže ministar Hajdaš Dončić.

Doznajte gdje se u Hrvatskoj najviše zabušava s plaćanjem poreza

Naplata cestarine, nije jedina zakonom izuzeta, tu je i prodaja karata u putničkom prometu, proizvodi i usluge u poštanskom prometu ili putem automata, kao i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Fiskalne su se blagajne uvodile na tržnice, za koje su mnogi tvrdili kako nisu prilagođene za rad s bilo kakvom elektroničkom opremom.

Danas rade normalno. Premda nisu imali što nadograditi, već kupovati otpočetka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook