Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hotmail

Plenković o odnosu sa Šavorićem: "Neka Petrov govori o tome koga je on doveo na sastanak u Vladi"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Prije nastavak ovotjednog zasjedanja Hrvatskog sabora, koji u petak treba potvrditi novog potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i novog ministra gospodarstva Darka Horvata, u Saboru se u srijedu ujutro sastao Klub HDZ-a.

Na sastanku Kluba premijer Andrej Plenković predstavio je promjene u Vladi nakon što je iz nje, zbog afere Hotmail, morala otići potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Andrej Plenković Intervju uoči izbora Plenković otkrio koje uhićenje je promijenilo Milanovićevo ponašanje, priznao i veliku grešku: "Ona nije trebala biti u Vladi"

Plenković se nakon sastanka kratko obratio medijima te odgovarajući na pitanje o izjavi Bože Petrova koji je jučer kazao da je upravo Plenković doveo Šavorića, poručio:

"Neka se Božo Petrov dobro prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao i doveo na sastanak u Vladi."

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Plenkoviću su ubrzo uzvratili mostovci Božo Petrov i Nikola Grmoja.

Grmoja je tako poručio da se zna kada je Most izašao iz Vlade.

"Zna se kad je Most izašao iz Vlade i sve je jasno. A kada su izabrani savjetnici, neka Plenković odgovori", rekao je Grmoja.

Petrov je pak poručio da ne želi komentirati "HDZ-ove spinove"

Glasnogovornica Vlade ulazi u Sabor umjesto Horvata

Plenković je, inače, u utorak Tolušića i Horvata već predstavio koalicijskim partnerima od kojih je dobio podršku, a rano poslijepodne predstavit će ih i nadležnim saborskim odborima za Ustav i Poslovnik te za gospodarstvo. Horvata će, doznaje se, u Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

O povjerenju novim članovima Vlade Sabor će glasati u petak. (Hina/D.I.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene