Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapovjednik smjene vatrogasaca u Urinju pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Bravić (46 ) iz Kastva pokraj Rijeke, osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti vezano uz smrt Zorana Mudrovčića (37) u rafineriji nafte Urinj, pušten je iz pritvora u Rijeci.

Bravić je pušten iz pritvora jer su ispitani svi svjedoci te više ne postoji mogućnost utjecaja na njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Udar na sjedište Ukrajinci: "Ubili smo zapovjednika ruske crnomorske flote" Slika nije dostupna Paško Petrina pušten iz pritvora, odvjetništvo podiglo optužnicu

Njega se tereti da je 30. siječnja 2008. unutar kruga Inine
rafinerije nafte u Urinju, kao zapovjednik smjene Profesionalne vatrogasne jedinice tvrtke 'Sinaco'", iako upoznat da se u prostoru betonskog sigurnosnog spremnika sakuplja tekuća materija snažnog zadaha, propustio osigurati prostor oko spremnika te onemogućiti slobodno kretanje unutar tog prostora. Nakon toga je propustio primijeniti tehničke mjere zaštite od požara i eksplozije, stoji u istražnom zahtjevu.

Bravića se tereti da se udaljio s mjesta istjecanja pristajući da Zoran Mudrovčić započne s otklanjanjem nastalog izvanrednog stanja na neodgovarajući način i bez prikladne tehničke opreme.

Mudrovčić je potom prišao spremniku i rukama pokušao zatvoriti ventil odvodne cijevi, ali je izgubio svijest te je od posljedica udisanja otrovnih benzinskih plinova ubrzo preminuo.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc početkom veljače odredila je provođenje istrage nad Bravićem i jednomjesečni pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene