Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapovjednik Hećimović za zločine u Medačkom džepu čuo jedino iz medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik 3. bojne 9. gardijske brigade Miodrag Hećimović kazao je na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu da prilikom oslobađanja Medačkog džepa nije bilo nikakvih zločina i pozvao državno odvjetništvo da prijavi sve hrvatske časnike koji tvrde suprotno.

"O zločinima sam čuo jedino preko medija, prateći ovo suđenje. Čudno mi je da neki časnici HV-a govore takve stvari, a državno odvjetništvo protiv njih ne podnosi prijave", kazao je Hećimović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana drugooptuženog generala Norca odbacila optužnicu Slika nije dostupna Tužiteljstvo traži osuđujuću presudu za Ademija i Norca

Prisjetio se i da je dan nakon akcije na brifingu 9. gardijske
brigade, kojom je zapovijedao Norac, rečeno da je sve prošlo u redu i da nije bilo zločina.

Svjedok tvrdi da su vojnici godinu prije akcije prošli obuku i bili dobro upoznati sa svim pravima ratovanja te da su se bojali Norca, jer su znali da će biti sankcija ako se nešto loše napravi, a isto je, kaže, vrijedilo i za generala Ademija.

Ustvrdio je da i osobno preuzima odgovornost za područje na kojem je zapovijedao bojnom u sastavu 9. gardijske brigade. "Preuzimam kompletnu odgovornost od lijeve do desne strane, kilometar i pol do dva prema Medku", rekao je Hećimović.

Kazao je da domobranske postrojbe nisu bile u sastavu 9. gardijske brigade te da Norac nikada nije izdao niti jednu zapovijed pripadnicima specijalne policije.

Tvrdi da nikada nije čuo za tzv. sektor 1, odnosno izdvojeno
zapovjedno područje kojim je, prema optužnici, tijekom akcije
samostalno zapovijedao Norac.

Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene