Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Započela plinofikacija Baranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks danas je u Belom Manastiru označio početak radova na projektu plinofikacije Baranje, čija se vrijednost procjenjuje na oko 62 milijuna kuna.

Predviđena duljina plinovodne mreže za grad Beli Manastir i sedam baranjskih općina iznosi 460 kilometara i trebala bi biti završena u roku od pet godina, a danas su počeli radovi na prvoj etapi, za Beli Manastir i prigradsko naselje Šećaranu, u duljini od 74,5 kilometara i u vrijednosti od 8,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očajni i zaboravljeni Slavoncima država još nije isplatila odštete od poplava Slika nije dostupna Jednu predao policiji 21-godišnjak u kasinu plaćao krivotvorenom novčanicom

Koncesionar ovoga projekta "HEP-plin" d.o.o. očekuje da će se do 2035. godine na plinsku mrežu u Baranji priključiti oko 10.000 domaćinstava i oko 250 pravnih osoba.

Ističući važnost plinofikacije za daljnji razvoj gospodarstva i
poduzetništva te za povećanje kvalitete života stanovništva, Šeks je rekao kako, uz izgradnju magistralnog plinovoda Belišće-Osijek, te spojnog plinovoda Bolman-Beli Manastir, gdje bi radovi tvrtke Plinacro trebali biti završeni do kraja ove godine, ukupna vrijednost plinofikacije Baranje iznosi oko 160 milijuna kuna.

To je činjenica koja pokazuje da nisu u pravu oni koji uporno šire glasine o zaostajanju Slavonije i Baranje i da se u Baranju ne investira, rekao je Šeks.

'Prethodna, Račanova Vlada, isključila je plinofikaciju Baranje iz svojih projekata, tako da je ova Vlada, u siječnju prošle godine, uvrstila taj projekt u program i plan plinofikacije' Vladimir Šeks

Gradonačelnik Davorin Bubalović rekao je kako će realizacijom ovoga projekta Baranja prestati biti jedini dio Hrvatske bez ovoga energenta, a predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak ocijenio je kako je plinofikacija Baranje logičan korak u sklopu proširivanja djelatnosti tvrtke na područje plinske distribucije.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Bubalovićem i ostalim gradskim čelnicima Šeks je u izjavi novinarima istaknuo kako je u siječnju 2005. godine Vlada premijera Sanadera donijela odluku o realizaciji projekta plinofikacije Baranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene