Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek isto!

Zapalio se auto u Zadru: Uzrok? Pirotehnika! Policija opet upozorava građane da ne koriste petarde u opasnim uvjetima

Zabrana petardi tijekom cijele godine - 3
Zabrana petardi tijekom cijele godine - 3 Foto: Dnevnik Nove TV
U utorak je izbio požar na automobilu u Zadru. Uzrok - neoprezno korištenje petardi. Policija još jednom moli građane da ne koriste pirotehnička sredstva u blizini ljudi i u situacijama koje mogu dovesti do nesreća.

U utorak je oko 20 sati u Ulici sv. Vinka Paulskog u Zadru izbio požar na parkiranom vozilu 29-godišnje vlasnice.

Požar su ubrzo ugasili vatrogasci, dok je izvršenim očevidom utvrđeno da je do požara na automobilu marke Fiat došlo uslijed neopreznog aktiviranja pirotehničkog sredstva.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanje svih okolnosti događaja, kao i nastale materijalne štete.

Pročitajte i ovo Petarde - 3 DOPUŠTENO KORIŠTENJE PIROTEHNIKE Danas i službeno počinje pakao za kućne ljubimce: "Ne razumijemo otkud toliko zloće i okrutnosti u ljudima"

"Upućujemo apel građanima da ne bacaju pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, ne koriste pirotehniku u zatvorenim prostorima, a posebno da ne koriste improvizirana pirotehnička sredstva kućne izrade kako ne bi došlo do ozljeđivanja", upozorila je policija.

Iz policije su također podsjetili kako se sva pirotehnička sredstva, kao i zaostalo oružje te minsko-eksplozivna sredstva mogu dragovoljno predati policiji bez sankcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđen 9-godišnjak Šef Civilne zaštite pozvao građane da prijave ilegalnu prodaju pirotehnike: "Mogu i anonimno"

Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja žele dragovoljno predati građani ne trebaju donositi u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će ta sredstva preuzeti na siguran način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene