Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvorica ribara s koćarice Marinero spašeni su jutros oko 9,30 sati kod otočića Sveca, osam milja od otoka Visa, s plovila koje se zapalilo, doznaje se u splitskoj Lučkoj kapetaniji.


Drvena 25-metarska koćarica Marinero još je uvijek u plamenu, navode iz Lučke kapatanije Split. Četvorica ribara su se odmah nakon što je buknuo požar ukrcali na pneumatsku splav, koji se  nalazio na koći, a potom im je u pomoć priskočila posada koćarice Sveti Nikola, rekao je kapetan Boris Matošić iz splitske Lučke kapetanije i dodao.

Vezani članci Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..." Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi

'Ribari još nisu stigli na Vis, a kada dođu s njima će se obaviti razgovor, te utvrditi zbog čega je došlo do požara. Materijalna šteta će svakako biti velika.' 

>> Omiš: Vatrogasci ugasili požar koji je zaprijetio kućama

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i posada policijskog plovila Sveti Jure, te su preuzeli ribare s Marinera, potvrđeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Još uvijek nije poznat uzrok izbijanja požara na koći, a slučaj je preuzela Lučka kapetanija u Komiži. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook