Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stazić Polančecu

'Zamolite Sanadera da u interesu gospodarstva šuti do kraja mandata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepromišljene izjave premijera Ive Sanadera o nesigurnosti drugoga stupa, kazao je na aktualnom prijepodnevu SDP-ov Nenad Stazić, izazvale su pad burze za 10 posto.

Tako su, tvrdi Stazić, budući umirovljenici zbog nepromišljene premijerove izjave ostali bez ukupno 300 milijuna kuna, a svaki budući umirovljenik bez otprilike 250 do 300 kuna. Stoga je Stazić na aktualnom prijedpodnevu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca upitao hoće li u interesu zaštite gospodarstva Hrvatske premijera zamoliti da do kraja mandata ne daje izjave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva godina koalicijske Vlade 'Idemo dalje se pretvorilo u Kako dalje' Slika nije dostupna Sanader Dodiku: 'Morao bi znati kako se ponaša kad se dođe u goste'

'Naravno da neću', odgovorio je Polančec tvrdeći kako ovakvo pitanje ni ne zaslužuje komentar no od komentara se nije uspio suzdržati. Pojasnio je još jednom kako se puni mirovinski fond.

Pojasnio je da je od 22,8 milijardi kuna ukupne imovine mirovinskih fondova tek dvije milijarde otišlo u domaće dionice. 'To je minorno ulaganje koje nije nikako utjecalo ni na rast, ni na pad dionica', naglasio je Polančec. Napomenuo je da u svijetu vjerojatno nema ni jedne burze koja ne bilježi pad vrijednosti dionica, što je, kaže, posljedica svjetske financijske krize.

>> Sanader priznao promašaj: Ukida se drugi mirovinski stup?

U saboru traje Aktualno prijepodne. Među pitanjima na iznenađenje mnogih našao se Stjepan Fiolić HDZ-ov zastupnik kojem je pitanje ministru poljoprivrede prvi istup u ovome mandatu. Fiolića je zanimala bilanca uvoza rehrambenih proizvoda.

Prvi predizborni skup za lokalne izbore

Aktualno prijepodne od prvoga pitanja zapravo je prvi predizborni skup za lokalne izbore. Milorad Pupovac tako je pitao o izborima za manjinske predstavnike. Marijana Petir naravno zanimala se za svoju Moslavinu. Gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula pitao je o skupom grijanju svojih sugrađana.

Vi ste potpisali odluku o poskupljenju koje je nominalno iznosilo 48, ali u stvarnosti do 120 posto', spočitnuo je Picula Jadranki Kosor, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva. Potpredsjednicu Vlade upitao je leži li razlog takvoj Vladinoj odluci u činjenici da je u Velikoj Gorici na vlasti SDP.

'Poskupljenje nema veze s tim tko jest, a tko nije na vlasti u Velikoj Gorici. Neke stvari morale su se uskladiti i dovesti u red', uzvratila je Kosor, podsjetivši da se cijene grijanja u tom gradu nisu mijenjale od 2002. Krivca za enormno poskupljenje, koje je u Velikoj Gorici znatno veće nego u drugim gradovima, Kosor vidi upravo u Piculi i Poglavarstvu kojem je na čelu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene