Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Što vas to briga?'

Zamislite da vas kod kuće dočeka OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještanina Vodica, nakon što je neko vrijeme izbivao iz kuće, po povratku su iznad dvorišta dočekale telefonske žice. Prizor mu se nije svidio, posebice zato što ga iz tvrtke koja je obavila radove nitko nije kontaktirao. Nakon reakcije kabeli su uklonjeni. Iz udruge za zaštitu potrošača upozoravaju: preko tuđeg vlasništva se ide kako bi firme izbjegle plaćanja dozvola i naknada vlasnicima.

Kad bi za lijepoga dana želio malo pogledati prema suncu, iznad glave su mu se križale telefonske žice. Postavljene dok vlasnik neko vrijeme nije bio na adresi. 'Vidite li gdje su ga postavili? Eto, snimite ga', kaže nam Dragutin Antić.

Pročitajte i ovo Ivo Milatić - 1 Prešlo svaku mjeru HDZ-ov državni tajnik tulumario u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje dozvole! Oporba: "Ovo je sukob interesa" Slika nije dostupna Nesreća u BiH Uoči rođendana 17-godišnjaka ubila struja

Zračni prostor njegovog dvorišta zauzela je telekomunikacijska tvrtka, bez ponuđenog ugovora, čak i bez običnog razgovora. 'Rekli su što vas to briga. Mi stavljamo gdje nam je najlakše. Rekao sam puno hvala', kaže Antić.

>> Ukradeno 455 metara telekomunikacijskog kabela

Udruga je odmah zaštitila svog potrošača i dala do znanja što su sve iz telekomunikacija trebali zadovoljiti kako bi žice preletjele nečije dvorište. 'Najprije poslati zahtjev za korištenje prava služnosti, pa ugovor ako vlasnik na njega želi pristati, pa platiti naknadu za građenje i bilo kakve radove', kaže Erika Popović iz udruge za zaštitu potrošača.

U tvrtci se ispričavaju navodeći kako su žice davno postavljene. Reagirali su, kažu, čim je problem zauzeo njihov dnevni red.

Telekomunikacijski kabeli na navedenoj lokaciji postavljeni su prije više godina. Naši su djelatnici, odmah nakon saznanja o zahtjevu korisnika, gospodina Dragutina Antića, izašli na teren kako bi se provjerile mogućnosti vezane uz izmicanje kabela te su tijekom jučerašnjeg dana obavljeni potrebni radovi i kabeli izmješteni na drugu lokaciju, kažu u Odjelu za odnose s javnošću Hrvatskog telekoma.

Telefon funkcionira normalno i na neutralnom zračnom prostoru. Zašto se uopće išlo preko privatnog posjeda? 'Oni vjerojatno idu jer im je to najkraći i najjeftiniji put. Štite svoje interese, ići tezom šta vas to briga je ispod dostojanstva', kaže Erika Popović.

Vlasnik je reagirao i problem je riješen. Umjesto telefonskog stupa u dvorištu je opet najviše stoljetno maslinovo drvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene