Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 novih dokaza

Žalbeno vijeće uskoro odlučuje o sudbini novih dokaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu 'Gotovina i Markač' donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak 'što je moguće prije', rekao je sudac Theodor Meron.

Obrana generala Gotovine zatražila je 4. studenoga prošle godine da se u žalbenom dijelu postupka uvede 25 novih dokaza, među kojima su i zapisnici sjednica Vrhovnog savjeta obrane koje su se održavale u Beogradu u vrijeme "Oluje", američka diplomatska bilješka objavljena putem WikiLeaksa te ekspertna izvješća američkih časnika. Ti se dokazi tiču okolnosti odlaska srpskih civila prije "Oluje", u tijeku nje i nakon nje te karaktera topničkih napada HV-a tijekom "Oluje".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

>> Obrana Gotovine traži prihvaćanje 25 novih dokaza

Bivši zapovjednik Operativne zone Split general Gotovina i bivši zapovjednik specijalne policije general Markač 15. su travnja prošle godine osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora zbog progona srpskih civila koji su živjeli na okupiranim područjima Hrvatske u vrijeme Oluje.

Žalbena rasprava u ovom predmetu održana je 14. svibnja a statusne konferencije po pravilima suda održavaju se svakih 120 dana kako bi se razmotrila proceduralna pitanja i dala prilika pritvorenim osobama da se izjasne o uvjetima u pritvoru i njihovu zdravstvenom stanju. Zadnja statusna održana je 26. siječnja.

General Ante Gotovina kazao je na kratkom ročištu kako je s njegovim zdravstvenim stanjem sve u redu a na zahtjev generala Mladena Markača rasprava o njegovu zdravlju održana je na zatvorenoj sjednici. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene