Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se izbori

GOTOV POPIS BIRAČA Najveće iznenađenje - birači iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi saziv Hrvatskog sabora na izborima 11. rujna moći će birati nešto manje od 3,8 milijuna birača, gotovo isto kao i na posljednjim parlamentarnim izborima lani u studenome.

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović u petak je zaključila popis birača za prijevremene parlamentarne izbore na kojemu ukupno bilo upisano 3.799.609 birača, što je za 8.268 birača više nego za izbore u studenome 2015., kada ih je ukupno bilo upisano 3.791.341.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravilnosti Glasali ljudi koji nisu bili na popisu, jedan birač ubacio dva listića: Ponavljaju se izbori na dva mjesta Slika nije dostupna Most o problemima 'Neažurni smo i neefikasni - kasnimo s ugovaranjem, isplatama, reformama...'

S prebivalištem u Hrvatskoj, po općinama i gradovima, za ove je izbore upisano 3.740.200 birača, od čega se prethodno registriralo njih 11.267, gotovo upola manje u odnosu na studeni 2015., kad je prethodno registriranih bilo 21.417.

Veći je, međutim, broj aktivno registriranih. Naime, bez prebivališta u Hrvatskoj aktivno se za rujanske izbore registriralo 59.409 birača, a za parlamentarne izbore lani u studenome bilo ih je 36.276.

Najveći dio onih s prebivalištem izvan zemlje nalazi se u Bosni i Hercegovini gdje se dogodio porast registriranih od 61 posto u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izborie u studenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene