Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na broj 060 9000

Majka Ane Rukavine moli da i ove godine podržimo rad Zaklade Želim Život: "Pokažimo veliko hrvatsko srce"

Prosinac je već tradicionalno vrijeme darivanja, a najveći dar koji nekome možemo darovati jest - život. Zaklada Ana Rukavina i ove godine treba vašu pomoć.

Tradicionalnog koncerta na Trgu, zbog epidemioloških razloga, neće biti, ali bit će ga na Novoj TV.

Humanitarna akcija "Želim život" tako svim gledateljima 19. prosinca poklanja koncert Severine i Petra Graše koji će moći pratiti na Novoj TV, portalu DNEVNIK.hr te Facebook stranici DNEVNIK.hr.

Broj telefona 060 9000 je u funkciji. Zaklada Ana Rukavina i ove se godine može pohvaliti.

Prekrasna vijest stigla je prije nekoliko dana, iz Hrvatskog registra u studenom je provedena još jedna, 126. ukupno transplantacija.

63.000 tipiziranih davatelja

Više od 63.000 tipiziranih davatelja u ovome trenutku još oko 2000 uzoraka čeka obradu.

Anina majka i voditeljica zaklade Marija Rukavina za Dnevnik Nove TV kazala je da je ponosna na sve uspjehe. "Imamo 126 nada za spas života, kako čovjek ne bi bio na to ponosan? Preponosna sam. Upravo smo u vremenu u kojemu se svi borimo za život i za sreću", rekla je Rukavina.

Pomagali su i u epidemiji. "Išli smo odmah, kad je krenulo u proljeće, nabavili smo ultrazvuk za Kliniku Fran Mihaljević, potom smo nabavili i respirator. To je velika pomoć koju smo napravili. Nije nam žao, presretni smo zbog toga. Kao da smo osjetili da će ujesen biti potreba za respiratorima", dodala je Rukavina.

"Osječkoj bolnici, njihovoj transfuziji smo pomogli. Oni su naši partneri koji pomažu u prikupljanju uzoraka", navodi Rukavina i dodaje da su pomogli i Liječničkom zboru za izdavanje dječje psihijatrije nakon dugo godina. "Ponovni smo na sve to", rekla je Rukavina.

Epidemija im poremetila planove

Za epidemiju kaže kako je poremetila tempo rada.

"Morali smo već u proljeće otkazatio dio naših dogovorenih akcija. Mi unaprijed sve dogovaramo, no ovo je bilo jače od nas. Okrenuli smo se drugim stvarima, onima s kojima smo se mogli baviti - prikupljali smo sredstva i pomagali s volonterima na druge načine. Uspjeli smo i na to smo jako ponosni", objasnila je Rukavina.

Kad su kretali sa Zakladom nisu ni pomislili da će biti 63.000 tpiziranih uzoraka. 

"Nitko nije mogao ni pretpostaviti da će toliko dobrote biti u našim ljudima. Da će se rijeke mladosti sliti, čekajući da se upišu u Hrvatski registar. Deveti smo u svjetskom registru po broju darivatelja na 10.000 stanovnika", rekla je Rukavina.

"Jedna mala Hrvatska, uz bok je velikim zemljama svijeta. U svijetu je 38 milijuna darivatelja. To je nešto najljepše što nam se dogodilo, nismo ni bili svjesni dok nam nisu oni to rekli", dodala je Rukavina.

Poziv svima da nazovu na broj 060 9000

Zamolila je sve umirovljenike, koji ju uvijek podržavaju i svu djecu koja se javljaju call centru, da pozovu i pomognu jednim pozivom.

"Pokažimo veliko hrvatsko srce. Jedan poziv je 5 kuna + PDV. Pokažimo svi zajedno, kad nam je najteže, kad želimo život, sreću i zdravlje", pozvala je Rukavina.

Pročitajte i ovo Bor s ukrasima zaklade Ane Rukavine Zaklada Ana Rukavina Humanitarna akcija "Želim život": Za devet dana održat će se koncert, telefon za donacije je već otvoren

Pročitajte i ovo Želim Život - Ana Rucner činimo lijepe i važne stvari Zvijezde pozvale na podršku Zakladi Ana Rukavina: "U ovim neobičnim vremenima podržimo život!"

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene