Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uspješna akcija

Noćna potraga na Plitvičkim jezerima: Spašeni turisti koji su uzeli ''velik zalogaj''

Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić)
Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) HGSS Gospi?
Aktualno Galerija Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Foto: HGSS Gospi? Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Foto: HGSS Gospi? Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Foto: HGSS Gospi? Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Foto: HGSS Gospi? +1 Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Galerija 1/6 >>
Zajedničkim snagama članova HGSS-a Gospić i čuvara prirode NP-a Plitvička jezera pronađeni su zalutali turisti.

U ponedjeljak nešto prije 23 sata čuvari prirode u NP-u Plitvička jezera zatražili su pomoć HGSS-a. Poziv za pomoć uputilo je dvoje stranih turista koji su u poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera.

Pročitajte i ovo Marko Rakovac, pročelnik Komisije za speleospašavanje HGSS-a HGGSS - HEROJI Detalji akcije spašavanja u Turskoj: "Veza je bila loše postavljena i informacije su kasnile i do 24 sata" HGSS u Turskoj Utrka s vremenom Speleologu koji je u Turskoj zapeo na 1000 metara dubine u spas dolazi HGSS: Detalje akcije otkrili su reporteru Dnevnika Nove TV

''Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP-a Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovi turisti vjerojatno su precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli velik zalogaj'', priopćio je HGSS Gospić.

Izvijestili su da su turisti uspjeli poslati svoje koordinate i tako olakšali posao spašavateljima. Pronađeni su u 1:30 na brdu Stubica. Neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni, u pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu, otkud ih je služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene