Zajedničkim snagama članova HGSS-a Gospić i čuvara prirode NP-a Plitvička jezera pronađeni su zalutali turisti.

Galerija


U ponedjeljak nešto prije 23 sata čuvari prirode u NP-u Plitvička jezera zatražili su pomoć HGSS-a. Poziv za pomoć uputilo je dvoje stranih turista koji su u poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera.

Vezani članci HGSS u akciji (Foto: HGSS) Dramatična akcija spašavanja iz jame: Jedan speleolog pronađen mrtav, u pripravnosti i HGSS-ovci HGSS (Foto: HGSS) Dvoje speleologa u Poljskoj zarobljeno u jami dubokoj 500 metara, HGSS-ovci spremni za spašavanje

''Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP-a Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovi turisti vjerojatno su precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli velik zalogaj'', priopćio je HGSS Gospić.

Izvijestili su da su turisti uspjeli poslati svoje koordinate i tako olakšali posao spašavateljima. Pronađeni su u 1:30 na brdu Stubica. Neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni, u pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu, otkud ih je služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana.