Zajedničkim snagama članova HGSS-a Gospić i čuvara prirode NP-a Plitvička jezera pronađeni su zalutali turisti.

Galerija


U ponedjeljak nešto prije 23 sata čuvari prirode u NP-u Plitvička jezera zatražili su pomoć HGSS-a. Poziv za pomoć uputilo je dvoje stranih turista koji su u poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera.

Vezani članci Ilustracija U Dunavu pronađeno tijelo 69-godišnjaka za kojim se tragalo, namjeravao je preplivati rijeku HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 1 Poljaka na Biokovu tražit će specijalistički timovi: "Ne gubimo nadu, danas pretražujemo litice, možda je negdje pao"

''Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP-a Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovi turisti vjerojatno su precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli velik zalogaj'', priopćio je HGSS Gospić.

Izvijestili su da su turisti uspjeli poslati svoje koordinate i tako olakšali posao spašavateljima. Pronađeni su u 1:30 na brdu Stubica. Neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni, u pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu, otkud ih je služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana.