Kukuruz se u Slavoniji ne uzgaja samo zbog stočne hrane, nego i radi zabave. U njemu se može potražiti hlad, ponešto naučiti, ali i izgubiti. Kako to izgleda, reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić provjerila je na lijevoj obali Drave u Osijeku, gdje je otvoren Kukuruzni labirint.

Galerija


U osječki Kukuruzni labirint došla se izgubiti i ova varaždinska obitelj.

Vezani članci Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna Zaprašivanje komaraca na osječkim ulicama (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Slavonija pod invazijom krvopija: "Morali smo i životinje maknuti, poduzimamo sve živo. Ovo ni najstariji ne pamte"

''Kad smo malo zalutali, vratili smo se'', rekao je posjetitelj Drago iz Varaždina. Polje kukuruza sa 1000 metara dugom i zamršenom stazom, projekt je nekolicine mladih Osječana koji su prirodu željeli približiti gradu.

''Održava se već treću godinu uz osječki nasip, praktički u centru grada, sa svrhom razvijanja orijentacije, boravka u prirodi, razvoj ekološke svijesti i slično'', rekao je Stjepan Degmečić, član udruge kreativna rekreacija u Osijeku.

Labirint čini polje kasne sorte silažnog kukuruza, koji je idealan zbog svoje visine. Organizatori su mislili i na najmlađe, kojima su na raspolaganju pješčanik od zrna kukuruza te poljoprivredni poligon. Cijeli labirint obiluje i poučnim informacijama.

''Sam labirint ima edukativne table, pa se nešto može i naučiti. Radimo radionice pravljenja lutaka, strašila, igre razne, kviz održavamo poslije da vidimo što smo naučili'', dodaje Degmečić.

A sve to na samo nekoliko minuta šetnje od središta grada. Kukuruzni labirint otvoren je sve do listopada. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.