Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi za hladom

Neobična ponuda: Kroz visoke kukuruze samo je jedan pravi put - svi ostali vode u slijepu ulicu

Kukuruzni labirint (Dnevnik.hr)
Kukuruzni labirint (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Kukuruzni labirint (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Kukuruz se u Slavoniji ne uzgaja samo zbog stočne hrane, nego i radi zabave. U njemu se može potražiti hlad, ponešto naučiti, ali i izgubiti. Kako to izgleda, reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić provjerila je na lijevoj obali Drave u Osijeku, gdje je otvoren Kukuruzni labirint.

U osječki Kukuruzni labirint došla se izgubiti i ova varaždinska obitelj.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve"

''Kad smo malo zalutali, vratili smo se'', rekao je posjetitelj Drago iz Varaždina. Polje kukuruza sa 1000 metara dugom i zamršenom stazom, projekt je nekolicine mladih Osječana koji su prirodu željeli približiti gradu.

''Održava se već treću godinu uz osječki nasip, praktički u centru grada, sa svrhom razvijanja orijentacije, boravka u prirodi, razvoj ekološke svijesti i slično'', rekao je Stjepan Degmečić, član udruge kreativna rekreacija u Osijeku.

Labirint čini polje kasne sorte silažnog kukuruza, koji je idealan zbog svoje visine. Organizatori su mislili i na najmlađe, kojima su na raspolaganju pješčanik od zrna kukuruza te poljoprivredni poligon. Cijeli labirint obiluje i poučnim informacijama.

''Sam labirint ima edukativne table, pa se nešto može i naučiti. Radimo radionice pravljenja lutaka, strašila, igre razne, kviz održavamo poslije da vidimo što smo naučili'', dodaje Degmečić.

A sve to na samo nekoliko minuta šetnje od središta grada. Kukuruzni labirint otvoren je sve do listopada. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene