Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati upisa 8. lipnja

Zahtjev za upis u zagrebačke vrtiće predati do 13. svibnja - Evo što vam je potrebno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjevi za upis djece u 60 zagrebačkih gradskih vrtića primaju se od 4. do 13. svibnja, a rezultati upisa, s popisom prihvaćenih i odbijenih zahtjeva, objavit će se na oglasnim pločama dječjih vrtića 8. lipnja.

Roditelji ili skrbnici do 13. svibnja trebaju dostaviti zahtjev za upis djeteta u samo jedan dječji vrtić, u pravilu prema mjestu stanovanja, stoji u Obavijesti o upisu djece rane i predškolske dobi za pedagošku godinu 2015./2016. koju je na svojim mrežnim stranicama objavio zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Obavijest se može pročitati i na oglasnim pločama dječjih vrtića, a nova pedagoška godina počinje 1. rujna 2015. ili prema utvrđenom ugovoru s vrtićem.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

S web stranice gradskog ureda roditelji mogu preuzeti obrazac zahtjeva za upis i ispuniti ga, mogu proučiti popis s osnovnim podacima o svim zagrebačkim gradskim vrtićima, popis privatnih i vjerskih vrtića te ostale bitne informacije vezane uz predškolski odgoj.

Redoviti, program predškole, posebni programi

Djeca se upisuju u jedan od tri predviđena programa; redoviti program, program predškole ili posebni program.

Redoviti programi u petodnevnom radnom tjednu predviđeni su za djecu koja do 31. kolovoza 2015. navršavaju jednu godinu života pa do polaska u osnovnu školu.

Oni se upisuju u cjelodnevni 10-satni program (u pravilu od 7 do 17 sati) u svim dječjim vrtićima.

Zatim je tu 10-satni program u dječjim vrtićima "Medveščak" i "Duga" i to za djecu koja do 31. kolovoza 2015. navrše od 6 mjeseci do 11 mjeseci života, a čiji su roditelji zaposleni i ne koriste roditeljski dopust do godine dana djetetova života.

Roditelji predaju zahtjeve i za program predškole u svim dječjim vrtićima za one u godini prije polaska u školu ili djecu s posebnim potrebama, a zahtjevi za posebne programe za djecu s određenom vrstom teškoća predaju se u sedam vrtića.

Posebni programi obuhvaćaju djecu s različitim motoričkim oštećenjima, autističnim obilježjima, djecu sniženih intelektualnih sposobnosti i one s višestrukim teškoćama. Popis vrtića u koje se predaju zahtjevi za te programe, sa specifikacijama oštećenja, naveden je u Obavijesti o upisu gradskog ureda.

Predviđeni su i programi za djecu s posebnim interesima i potrebama, poput ranog učenja stranog jezika, plesa, ritmike, sporta itd., poludnevni ili kraći, te program za djecu pripadnike nacionalnih manjina, dvojezični hrvatsko-mađarski program u dječjem vrtiću Potočnica.

Dokumenti potrebni za upis

U izabrani vrtić treba predati:

1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (obrazac dostupan u dječjem vrtiću i na web stranicama dječjih vrtića i www.zagreb.hr),

2. rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta (bez obzira na datum izdavanja isprave) ili pisanu privolu roditelja da dječji vrtić može sam provjeriti podatke o rođenju djeteta u maticama rođenih,

3. uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta ili pisanu privolu roditelja da dječji vrtić može sam – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta, te presliku osobne iskaznice roditelja,

4. dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa.

5. ostalu dokumentaciju navedenu u zahtjevu za upis djeteta u dječji vrtić

Prednost za upis u redovite programe

Ako dječji vrtić ne može zadovoljiti sve zahtjeve roditelja djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za upis djece u redovite programe prednost će imati djeca roditelja invalida Domovinskog rata, zaposlenih roditelja, samohranih roditelja, djeca iz udomiteljskih obitelji, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Zatim, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu, koja imaju teškoće u razvoju ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe, te koja žive u težim socijalnim i zdravstvenim prilikama.

Prije upisa djeteta roditelj je obvezan dostaviti dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu

U gradskom uredu ističu da će o zahtjevima odlučivati Komisija za upis djece dječjeg vrtića na temelju dostavljene dokumentacije i obavljenih inicijalnih razgovora roditelja, uz nazočnost djeteta, sa stručnim timom dječjeg vrtića. Roditelj ili skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može podnijeti žalbu Upravnom vijeću dječjeg vrtića do 24. lipnja, a ono će o žalbi odlučiti u roku od 15 dana od dana isteka roka za žalbu.

Napominju i da se neprimljena djeca mogu upisivati tijekom pedagoške godine, ukoliko postoji slobodno mjesto u dječjem vrtiću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene