Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zahtjev za proširenje istrage u predmetu 'Dijagnoza 2'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je istražnom sucu osječkoga Županijskog suda podnio zahtjev za proširenje istrage protiv petero hrvatskih državljana, u tzv. slučaju 'Dijagnoza 2', od kojih je protiv dvoje istraga već u tijeku te protiv trojice novih, 46-godišnjeg, 52-godišnjeg i 40-godišnjeg osumnjičenika, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita, pomaganja u primanju mita i poticanja na primanje mita.

U priopćenju za javnost objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a navodi se kako se osnovano sumnja da je prvoosumnjičenica, protiv koje se već vodi istraga, u prosincu 2007. godine, u Osijeku, zatražila od devetoosumnjičenika, da kao liječnik specijalist-ortoped u osječkoj Kliničkoj bolnici, za iznose od oko 100 eura po zdravstvenom pregledu, žurno primi osobe koje će mu upućivati, a koje se nalaze u postupku ostvarivanja prava hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija Kobna zamjena Mlada žena umrla nakon dva odlaska na hitnu pomoć: Meningitis zamijenili s glavoboljom

Osumnjičeni liječnik je na to pristao te je u prosincu 2007. i siječnju 2008. godine obavio dva pregleda za što je od prvoosumnjičenice, u ime ovih pacijenata primio dogovorene iznose novca.

Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik u ovome predmetu, u studenom 2007. godine u Osijeku zatražio istu takvu uslugu od sedmoosumnjičenika, liječnika specijaliste-neurologa u KBO, na što je ovaj, za isti iznos novca po pojedinom pregledu, također pristao.

Temeljem toga dogovora osumnjičeni liječnik je obavio više pregleda za što je od drugoosumnjičenika u prosincu 2007. godine u ime pregledanih pacijenata u dva navrata primio sportsku opremu u vrijednosti od oko 200 eura.

Na ovaj se način drugoosumnjičenik, potkraj listopada 2007. godine u Osijeku dogovorio i s osmoosumnjičenikom, liječnikom specijalistom-neurokirurgom u KBO, koji je pristao, za iznose od 100 eura, žurno primiti pacijente koje mu uputi drugoosumnjičenik.

Nakon obavljena tri pregleda, osumnjičeni liječnik je u ime pacijenata od drugoosumnjičenika u studenom 2007. godine primio iznos od oko 300 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene