Djeca, ilustracija (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Djeca, ilustracija (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu možete podnijeti još do 1. listopada.


Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu možete podnijeti još do 1. listopada 2018. godine, izvijestilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vezani članci Vrtić - 1 Grad koji brine za svoju demografiju: Osiguran dječji doplatak za svu djecu, neovisno o plaći roditelja Energetski certifikat - 1 Jeste li znali da i nekretnine moraju imati "osobnu iskaznicu"? Kazne se penju i do 30.000 kuna ako ne posjedujete taj dokument

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu na snagu je stupio s prvim danom sprnja, a izmjenom relavatnih odredaba Zakona omogućeno je podizanje razine dohodovnog cenzusa po članu kućanstva na 2328 kuna, čime je proširen je krug potencijalnih korisnika doplatka za djecu, a time i djece za koju se ostvaruje pravo na doplatak za djecu, podsjetili su iz Ministarstva.

"Tako je naprimjer novi limit za obitelj sa dvoje djece 9312 kn ukupnog dohotka ostvarenog u 2017. godini, a za obitelj sa troje djece 11.640 kn, uz dodatno ostvarivanje prava na pronatalitetni dodatak od 500 kn za treće dijete", stoji u priopćenju.

Novi korisnici dobili su rok od 90 dana od stupanja Zakon na snagu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, odnosno do 1. listpada. Pravo na doplatak za djecu priznat će se od dana stupanja na snagu izmjena zakona.

"Postupak za ostvarivanje prava na doplatak za djecu pokreće se zahtjevom nadležnoj područnoj službi ili uredu HZMO-a prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva. Potrebna dokumentacija može se besplatno predati i u poštanskim uredima na području Republike Hrvatske", priopćili su iz Minisatrstva, a OVDJE možete pronaći upute o uvjetima stjecanja prava, obrazac zahtjeva za priznavanje prava i popis dokumenata koje treba priložiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju